Domovská stránka > C > Co Je To Rozhraní Api?

Co je to rozhraní API?

API (zkratka pro Application Programming Interface) označuje v informatice rozhraní pro programování aplikací. Tento termín používá softwarové inženýrství. Jde o sbírku procedur, funkcí, tříd či protokolů nějaké knihovny (ale třeba i jiného programu nebo jádra operačního systému), které může programátor využívat.

Přečtěte si více

Jak na API?

Jak API funguje

Externí stránka nebo aplikace, se kterou se chcete propojit, poskytuje kompletní seznam funkcí a popis dat, s nimiž lze pracovat. Popis je součástí dokumentace poskytovatele API. Na vás je, určit si, co všechno chcete z externí aplikace získávat nebo naopak, co budete do aplikace posílat.
Co je to API klíč? API klíč (API key), nebo-li přístupový kód, který bývá často registrovaný na Google účet klienta společně s dalšími službami jako je Google Analytics apod. Tento API klíč, který bylo do teď možné vytvořit na pár kliknutí zcela zdarma, nově bude možné získat nebo nadále používat, jen v případě dodržení nových podmínek.

Co je API server?

API jakožto prostředník je na straně serveru a nejčastěji komunikuje mezi někým kdo si žádá nějaké informace a vlastní databází. Když se vrátíme k počasí tak váš dotaz na počasí v dané lokalitě pošle žádost a API se podívá do své databáze a vrátí vám nejčastěji výstup ve formátu JSON, kde je několik dat. Co je to programové rozhraní? Rozhraní (anglicky interface, případně počeštěně interfejs) označuje v informatice zařízení, program nebo formát, zajišťující správnou komunikaci a přenos dat mezi odlišnými zařízeními nebo programy.

Můžete se také zeptat, jak na rest api?

REST API je specifický, velmi oblíbený druh API. Vyniká zejména svou jednoduchostí a čitelností. API zajištuje funkci „rozhraní“ pro předávání dat mezi dvěma či více aplikacemi. REST k tomuto obecnému mechanizmu dodává sadu doporučení a omezení, které když API dodržuje, tak se může nazývat REST API. A další otázka, co je to endpoint? Endpointy jsou funkce, dostupné skrze API, které provádí několik akcí, jakými jsou například získávání příspěvků nebo vytvoření nového uživatele. Mohli bychom říci, že endpoint spouští proceduru, která provádí určitý úkol. Tyto endpointy jsou závislé na předaných parametrech.

Co je API Bankovnictví?

API Bankovnictví umožňuje bezpečné automatizované zpracování výpisů a pohybů na účtech vedených u Fio banky. Díky API Bankovnictví získáte okamžitý přehled o dění na vašich účtech, aniž byste se museli přihlašovat do svého internetového bankovnictví. Jak získat API key? Získání klíče API:

Klikněte na rozbalovací nabídky projektů a vyberte nebo vytvořte projekt, pro který chcete přidat klíč API. Klikněte na tlačítko nabídky a vyberte možnost APIs & Services > Credentials. Na stránce Credentials klikněte na položku Create credentials > API key.

Jak nastavit API?

Jak vytvořit API klíč

  1. 1) Přes odkaz https://console.cloud.google.com/ se přihlaste do vašeho účtu od Google, klikněte na "Select a project" a následně na tlačítko "NEW PROJECT", viz screenshot níže:
  2. 2) Jakmile bude projekt založen, poznáte to díky notifikační ikonce vpravo, viz:

By Arvid

Jaký je rozdíl mezi virtuální a rozšířenou realitou? :: Co je to pole Java?
Užitečné odkazy