Domovská stránka > J > Jak Funguje Protokol?

Jak funguje protokol?

Protokol je v informatice konvence nebo standard, podle kterého probíhá elektronická komunikace a přenos dat mezi dvěma koncovými body (realizované nejčastěji počítači). V nejjednodušší podobě protokol definuje pravidla řídící syntaxi, sémantiku a synchronizaci vzájemné komunikace.

Přečtěte si více

Také, co je to internet a jak funguje?

Internet je celosvětový systém propojených počítačových sítí („síť sítí“), ve kterých mezi sebou počítače komunikují pomocí rodiny protokolů TCP/IP. Společným cílem všech lidí využívajících internet je bezproblémová komunikace (výměna dat). Může se také zeptat, na jakém síťovém protokolů funguje internet? Rodina protokolů TCP/IP (anglicky Transmission Control Protocol/Internet Protocol – „primární přenosový protokol/protokol síťové vrstvy“) obsahuje sadu protokolů pro komunikaci v počítačové síti a je hlavním protokolem celosvětové sítě Internet.

Co obsahuje protokol WWW?

HTTP (Hypertext Transfer Protocol) je internetový protokol určený pro komunikaci s WWW servery. Slouží pro přenos hypertextových dokumentů ve formátu HTML, XML, i jiných typů souborů. Používá obvykle port TCP/80, verze 1.1 protokolu je definována v RFC 2616. Podle toho, jak se dělá protokol? Protokol musí být jasně, stručně a přehledně napsaný, aby se v něm mohl čtenář snadno a rychle orientovat. Odtud plyne, že jednotlivé části by se mezi sebou neměly míchat. V záznamu měření nemá co dělat diskuse výsledků či upřesňování teorie, podobně v teorii konkrétní hodnoty, při kterých se měří.

Co to je protokol?

Protokol (informatika) – soubor pravidel pro komunikaci mezi dvěma nebo více uzly (počítači) Protokol (zápis) – zápis o provedených úkonech, záznam jednání (u policie, soudu apod.) Protokol (diplomatika) – úvodní část listiny. Jak je starý Internet? V roce 1992 byl Internet starý již více než dvacet let. První americká experimentální síť, "ARPANET", vznikla v roce 1969, a v roce 1973 byly položeny základy komunikačního protokolu TCP/IP. Skutečná síť (alespoň částečně dnešní podoby) byla však spuštěna až v lednu 1983, kdy byl zaveden i systém doménových jmén, DNS.

A další otázka, co je to arpanet?

Advanced Research Projects Agency NETwork (ARPANET) byla počítačová síť spuštěná 29. října 1969, která byla zárodkem toho, co dnes chápeme jako Internet. Odpojena byla v roce 1990. Jak se lze připojit k internetu? Internet na doma: Jaké existují možnosti připojení?

  • Kabelové připojení Oblíbený způsob připojení k internetu je přes kabelovou televizi.
  • Pevné ADSL připojení
  • Bezdrátový internet 4G/5G LTE.
  • Bezdrátové Wi-Fi připojení od místních providerů

Také, které protokoly jsou využívány pro přenos webových stránek?

Pro přenesení stránek se musíme spojit s webovým serverem poskytovatele pomocí protokolu FTP. K tomu můžeme využít buď specializovaného FTP klienta nebo webový prohlížeč – ten si obvykle poradí s FTP protokolem. Mezi nejznámější samostatné FTP klienty patří WS_FTP, ale existuje i mnoho dalších.

By Bentley

Jakou cestou putují pakety přes Internet? :: Co je to Inkjet?
Užitečné odkazy