Domovská stránka > J > Jak Napsat Protokol Z Chemie?

Jak napsat protokol z chemie?

Protokol se píše na volné čisté listy formátu A4. Začíná hlavičkou, která je jako razítko dostupná v laboratoři základního praktika z analytické chemie. Hlavička obsahuje jméno a příjmení studenta, kód studenta (identifikační číslo), kód úlohy, název úlohy, datum, obor, ročník a hodnocení.

Přečtěte si více

Jak napsat protokol biologie?

U každého protokolu uveďte název cvičení (ideálně na nové straně) a datum. Dále budou následovat jednotlivé praktické úkoly, které budete na cvičeních řešit (číslujte úkoly podle toho, jak budou použity na cvičeních). Jak udělat závěr laboratorní práce? Závěr: Zde uvedete odpověď na otázku, jaké výsledky jste zjistili. Výsledky uveďte vhodně zaokrouhlené, ve tvaru: naměřená hodnota = číslo ± průměrná odchylka s relativní odchylkou % (např.: Výpočtem z naměřených hodnot jsme zjistili hustotu ρ = 2772,3 ± 9,1 kg/m3 s relativní odchylkou δρ = 0,33 %.)

Jak správně Mikroskopovat?

Při mikroskopování zásadně sedíme, a to tak, abychom hrudníkem netlačili na desku stolu. Vhodnější jsou proto nižší stolky (asi 70 cm vysoké). Předpokladem pohodlného mikroskopování je dostatek místa. Mikroskop musí být umístěn uprostřed pracovního místa. Také, co napsat do závěru protokolu? Protokol

Protokol se skládá z několika částí, z nichž každá má svůj pevně daný význam:

  1. Hlavička.
  2. Pracovní úkol - body přesně specifikující, co se má měřit.

Může se také zeptat, jak zachazet s mikroskopem?

1. Mikroskop postavíme na rovnou plochu (Pozor: při přenášení mikroskop uchopíme jednou rukou za nosič tubusu a druhou rukou podepíráme stativ) 2. Připojíme mikroskop do sítě a nastavíme osvětlení, popřípadě upravíme polohu zrcátka tak, aby bylo zorné pole co nejsvětlejší. Jak připravit preparát? Preparáty se nejčastěji připravují příčným řezem žiletkou. Objekt ve vodě překryjeme krycím sklíčkem tak, že je nejdříve šikmo postavíme na hranu, posuneme ke kapce, která přilne k okraji sklíčka, zachytíme okraj špičkou preparační jehly a pak sklíčko zvolna spouštíme na kapku vody.

Co Mikroskopovat?

10 tipů, co pozorovat s dětmi mikroskopem

  • Maková zrna. Opravdu nádherně pod mikroskopem vypadají maková zrna.
  • Plíseň všeho druhu. Plísně jsou pod mikroskopem prostě nádherné.
  • Listy kopřivy. Kopřiva, jak jistě víte, pálí.
  • Námraza a sněhové vločky.
  • Textilie.
  • Poklady podzimu.
  • Pískovec.
  • Kapky vody.
Podle toho, jak se zapisuje zvětšení mikroskopu? Pro výpočet hodnoty zvětšení mikroskopu jednoduše vynásobte hodnotu zvětšení okuláru mikroskopu hodnotou zvětšení čočky objektivu. Celkové zvětšení typického složeného mikroskopu s okulárem 10x a objektivy 4x, 10x, 40x, 100x tak bude 40x, 100x, 400x a 1000x v závislosti na použité čočce.

Může se také zeptat, jak pozorovat bakterie?

Bakterie se při pozorování fázovým kontrastem jeví tak, že jsou tmavé na světlém pozadí. Obecné zásady při práci s mikroskopem při pozorování bakterií: Pozorování se začíná vždy nejmenším zvětšením, barvené preparáty bakterií však pozorujeme pod objektivem zvětšujícím 100× s použitím imerzního oleje.

By Bonina

Jak se počítá zvětšení mikroskopu? :: Jak vložit tabulku do grafu?
Užitečné odkazy