Domovská stránka > C > Co Je To Inkjet?

Co je to Inkjet?

Inkjet je průmyslová tiskárna pro označování produktů proměnlivými údaji včetně dat expirace, čárových a 2D kódů či šarží apod. Inkjet (CIJ) je tiskárna pro zajištění přesného a konzistentního označování a kódování produktů.

Přečtěte si více

Lidé se také ptají, jaký je rozdíl mezi led a laserovou tiskárnou?

Laserové tiskárny pracují s dokonale zaostřeným laserovým paprskem, který postupně ozařuje body na obrazovém válci. Paprsek je usměrňován soustavou zrcadel. LED tiskárny nesou v tiskové hlavě jednu nebo více řad diod, které osvětlují vždy celý řádek najednou. Jak funguje termosublimační tiskárna? Fungují na principu sublimace (změna skupenství z pevného na plynné bez kapalného mezistupně). Barvivo je naneseno na pásce o šířce papíru. Páska se zahřeje pomocí tiskové hlavy na určitou teplotu, tím se barva přemění na plyn a obtiskne se na papír. Po přenesení na papír se opět vrátí do pevného skupenství.

Tak jak fungují jehličkové tiskárny?

Jehličkové tiskárny fungují na podobném principu jako psací stroj. Na rozdíl od psacího stroje ale jehličkové tiskárny umožňují měnit druhy písma a do jisté míry také tisk jednoduché grafiky. Jednotlivé znaky jsou vykreslovány pomocí jehliček, které naráží do papíru přes barvicí pásku s inkoustem. Pokud jde o to, kde se používá jehličková tiskárna? Tiskárny s jehličkovou technologií sice nabízí nižší kvalitu tisku (hodí se pouze k tisku textu), skvěle však poslouží pro tisk více kopií. Najdou uplatnění zejména při tisku speciálních formulářů a dlouhých seznamů (sestav do účetnictví). Mají nízké náklady na tisk.

Tak jaké jsou typy tiskáren?

Typy tiskáren podle technologie tisku:

  • Laserové tiskárny. LED tiskárny.
  • Inkoustová tiskárna. Inkoustové tiskárny s tankovým systémem.
  • Jehličková tiskárna.
  • Termotiskárny. Tiskárny na přímý termotisk. Tiskárny na termotransferový tisk. Termosublimační tiskárny.
  • 3D tiskárny.
Co je to laserová tiskárna? Laserová tiskárna je druh počítačové tiskárny, pracující na podobném principu jako kopírka. Laserový paprsek vykresluje obrázek na světlocitlivý válec, na jehož povrch se poté nanáší toner. Ten se uchytí jen na osvětlených místech, obtiskne se na papír a na závěr je k papíru tepelně fixován.

Podle toho, co se stane když vypiju inkoust?

Tonery a barvy do tiskáren

Po požití způsobují obsahové látky podráždění dutiny ústní, krku, trávicího traktu, což vede ke slinění, zvracení, bolesti v krku, kašli. Dále mohou způsobit po větších dávkách také zmatenost a ospalost.
Jak se tvoří inkoust? Duběnkový inkoust (také železoduběnkový, železogalový inkoust) je inkoust fialovo-černé barvy, vyráběný ze solí železa a taninů z rostlinných zdrojů, zejména duběnek. Jde o organokovovou sloučeninu rozptýlenou ve vodě, ve které je stabilizována pojivem, které zajišťuje rozptýlení pigmentu v roztoku.

Jak se vyrábí tuš?

Klasická tuš se skládá z různých druhů sazí a příměsi arabské gumy a kafru, nebo šelaku a boraxu. Vzniká tak opticky stálé medium se silnou barevností, které zároveň odolává vůči chemickým vlivům. Pokud vyberete tuš vyšší kvality, po zaschnutí je nerozpustná.

By Hebe Leinhart

Jak funguje protokol? :: Jak funguje tisk?
Užitečné odkazy