Domovská stránka > J > Jak Dlouhou Dobu Dosvitu Má Luminofor Crt Obrazovky?

Jak dlouhou dobu dosvitu má Luminofor CRT obrazovky?

Nejkratší dobu dosvitu, řádově v desítkách mikrosekund s bílou barvu luminoforu, mají černobílé televizní obrazovky. Osciloskopické obrazovky mají zpravidla barvu stopy zelenožlutou, s dobou dosvitu 25 až 50 milisekund.

Přečtěte si více

Jak funguje displej?

Obraz na monitoru vzniká pomocí vysílání tří elektronových paprsků ze tří elektronových děl, které jsou usměrňovány pomocí elektromagnetického pole vychylovacích cívek. Paprsky pak dopadají na stínítko (což je vlastně součást vzduchoprázdné obrazovky) potažené fosforem. Jak dělíme monitory? Monitory můžeme podle používaných technologií rozdělit na několik skupin: obrazovka – CRT, klasická vakuová obrazovka (dnes se už nepoužívá) LCD – využívá tekuté krystaly. plazmová obrazovka – dříve progresivní technologie.

Jak funguje plazmová obrazovka?

U CRT monitorů je princip jednoduchý, reguluje se elektronový paprsek, který na bod dopadá. U plazmových displejů funguje ovládání intenzity na principu modulace pulsního kódu (Pulse Code Modulation – PCM). Tato modulace slouží k převedení analogového signálu s nekonečným rozsahem na binární slovo s pevně danou délkou. Jak funguje LCD display? Jak funguje LCD televize? V každé LCD televizi jsou úplně vzadu zářivky, které pokud možno rovnoměrně (aby nevznikaly fleky a plochy s nižší intenzitou) osvětlují dva skleněné panely, mezi nimiž jsou umístěny dva filtry – vertikální a horizontální a mezi těmi jsou ještě tekuté krystaly.

Podle toho, co obsahuje monitor?

Monitory pracují na principu katodové trubice (CRT - Cathode Ray Tube). Hlavní částí každého monitoru je obrazovka, na jejímž stínítku se zobrazují jednotlivé pixely. Monitor je připojen přímo k videokartě zasílající patřičné informace, které budou na monitoru (jeho obrazovce) zobrazeny. Co to je obrazovka? Obrazovka typu CRT (zkratka pro cathode ray tube) je zobrazovací zařízení, které funguje na principu katodové trubice (typ urychlovače elektronů) se stínítkem. Tato trubice je uzavřena do vakuové baňky. Obraz je vytvořen pomocí tří svazků urychlených elektronů, jeden pro každou barvu základního spektra RGB.

Kdy vznikl monitor?

Monitor byl vynalezen v roce 1920 a vynalezl jej Allen B. Dumont (29 ledna listopadu 1965) byl to americký vědec a vynálezce, známý převážně jako vynálezce CRT monitorů užívaných v televizních přijímačích (1931). O sedm let později se vyrábí a prodává první komerčně praktické televize pro veřejnost. Také, jak zjistit velikost obrazovky? Úhlopříčka displeje představuje vzdálenost mezi levým spodním a pravým horním rohem displeje. Úhlopříčka displeje se zpravidla udává v palcích, přičemž 1" = 2,54 cm.

Kolik barev může mít dnešní monitory?

Barevná hloubka: LCD technologie dokáže obvykle zobrazit 8bitové barvy (většina xVA a IPS panelů), což znamená plných 16,7 milionů barev. Běžné TN monitory pro domácí použití však mají pouze 6-bitové barvy (tzn. pouze 262 000 barev).

By Grimaldi Forshey

Jak na CSS styl? :: Jak formátovat buňky v Excelu?
Užitečné odkazy