Domovská stránka > C > Co Jsou Telekomunikační Služby?

Co jsou telekomunikační služby?

Úplné telekomunikační služby jsou dodávány včetně koncového zařízení, které si účastník obvykle pronajímá. Mezi úplné telekomunikační služby patří například telefonie a telefax. Přenosové služby jsou služby přenosu dat, jejichž uživatel používá vlastní koncová zařízení.

Přečtěte si více

Co je telekomunikační zařízení?

Telekomunikační služby poskytují technické prostředky komunikačních zařízení v rámci sítě elektronických komunikací. Modernizace těchto prostředků má rozhodující vliv na úroveň ekonomiky státu a jeho mezinárodní postavení. Přičemž modernizace těchto prostředků vede ke vzniku nových telekomunikačních služeb. Co to je elektronická komunikace? Elektronická komunikace je v dnešní době i synonymem pro termín telekomunikace. Pod tento pojem spadá veškeré verbální komunikativní dorozumívání, které probíhá jak mezi dvěma subjekty, tak i komunikace mezi jedním subjektem-odesílatelem a vícero subjektů v roli příjemce jednotlivých informací.

Co patří do elektronické komunikace?

Do synchronní e-komunikace můžeme zařadit např. chat, ICQ, Skype, VoIP telefonii. Asychnronní komunikace v internetovém prostředí se uskutečňuje tak, že není nezbytně nutná okamžitá odezva. Jedná se např. o diskusní fóra, ale hlavně o nejužívanější prostředek e-komunikace – e-mail. Co je komunikace ak čemu slouží? Podstatou termínu komunikace (latinsky communicatio) je "spojení". V obsahovém typu lidského jednání jde o spojení dvou vědomí prostřednictvím sdělování (komunikace). Toto spojení mohou podporovat různé technické (distribuční) prostředky, které k tomu mohou využívat různé cesty.

Co je to asynchronní komunikace?

Asynchronní komunikace probíhá na stejném místě ale v různém čase, účastníci diskuze nereagují na své příspěvky okamžitě, často ale rozvitěji. Mezi asynchronní komunikaci můžeme zařadit e-mail či diskusní fóra. Jak si lidé předávali informace v 19 století? Na začátku 19. století byl jediný způsob získání informací ten, že jste museli jít ven, aby jste je získali. Bylo to všechno o komunikaci tváří v tvář. Pokud jste chtěli prodat produkt, museli jste jít na místní tržiště, kde jste ho nabízeli.

Co ovlivnuje komunikaci?

Komunikace je determinována a zprostředkována znakovým systémem (např. jazykem, řečové prostředky) a sociální strukturou (intervence statusů, rolí, norem …). To ovlivňuje způsob komunikace a interpretace toho, co bylo řečeno, zároveň je sama o sobě zdrojem a nositelem informací (např. Když to vezmeme v úvahu, jaká je komunikace? Komunikace je zároveň předpokladem soužití a prostředkem utváření společnosti. Neexistuje tedy žádná její celistvá a všeobjímající definice. V užším slova smyslu lze komunikaci chápat jako výměnu informací mezi dvěma a více lidmi, případně dvěma a více psychickými instancemi.

A další otázka, jak delime komunikaci?

Komunikaci můžeme rozdělit podle prostředku komunikace na:

  • verbální komunikaci: slovem, písmem.
  • neverbální komunikaci: gesty, mimikou, postojem atd.
  • vizuální komunikaci: prostřednictvím zrakových vjemů, např. reklamní poutače, dopravní značky atd.

By Wanyen

Co je asynchronní? :: Jak nastavit volat přes Wi-Fi?
Užitečné odkazy