Domovská stránka > C > Co Jsou Sdělovací Prostředky?

Co jsou sdělovací prostředky?

Masmédii tedy je rozhlas, televize, noviny a jakákoli sdělení na internetu s velkým dopadem. Oproti tomu pojem médium se používá v oblasti přenosu informace, a to již na úrovni mezilidské komunikace nebo i na úrovni veřejné.

Přečtěte si více

Co patří do médií?

Média v Česku tvoří hromadné sdělovací prostředky (masmédia) působící na území České republiky. Zahrnují denní tisk, časopisy, televizní stanice, rozhlas či internetové portály. Lidé se také ptají, co to jsou síťová média? Mezi nová média se řadí široké množství mediálních technologií jako je osobní počítač (hardware i software – textový editor nebo počítačová hra), tablet nebo mobilní telefon (nebo konkrétní aplikace), ale také počítačové sítě (především internet) či jednotlivé webové služby (internetové vyhledávače, sociální sítě,

Jaká jsou média?

V masové komunikaci jsou média komunikačními výstupy nebo nástroji používanými k ukládání a doručování informací nebo dat. Termín se týká složek masmediálního komunikačního průmyslu, jako jsou tištěná média, vydavatelství, zpravodajská média, fotografie, kino, vysílání (rozhlas a televize), digitální média a reklama. Také, jaké máme média? Jaké existují druhy médií?

  • TRADIČNÍ (tisk, rozhlas, televize) x DIGITÁLNÍ
  • SOUKROMÁ x MÉDIA VEŘEJNÉ SLUŽBY (také veřejnoprávní média).
  • SERIÓZNÍ x BULVÁRNÍ
  • MAINSTREAMOVÁ x ALTERNATIVNÍ
  • MÉDIA, KTERÁ KLADOU DŮRAZ NA ZPRAVODAJSTVÍ x MÉDIA, KTERÁ KLADOU DŮRAZ NA PUBLICISTIKU.

Jaké jsou prostředky masové komunikace?

druh komunikace, při níž dochází k rozšiřování a sdělování informací a symbolických obsahů určených široké veřejnosti, resp. masám, pomocí spec. prostředků, především rozhlasu, televize, tisku a filmu, které se proto nazývají prostředky masové komunikace, resp. masmédia. Kdo vlastní veřejnoprávní média? Zpravidla se jedná o televizi nebo rozhlas, v České republice se jím ze zákona v roce 1992 stává Český rozhlas, Česká televize a Česká tisková kancelář. Česká tisková kancelář ovšem definici nevyhovuje plně, protože má definované povinnosti, ale nemá příjem z veřejných prostředků.

Jaká média vlastní Bakala?

Zdeněk Bakala

Jeden z prvních tuzemských miliardářů vlastnících mediální dům v Česku. Podle žebříčku Forbesu momentálně 11. nejbohatší Čech koupil v roce 2008 vydavatelství Economia, které vydává Hospodářské noviny, týdeníky Ekonom nebo Respekt a provozuje server Aktuálně.cz.
Kdo vlastní jaká média?

MAFRA, a.s.
MajitelAgrofert (100 %)
Identifikátory
Oficiální webhttp://www.mafra.cz/
IČO45313351

Co je mediální prostor?

Oproti mediálnímu obrazu má mediální objekt třetí rozměr, kterým je vstup širší veřejnosti, jenž mediální objekt sama aktivně dotváří (veřejné diskuse pod články atp.). Skupina Ztohoven mluví o mediálním prostoru, jako o další rovině prostoru veřejného.

By Gelya

Co je to mediální výchova? :: Jak vypočítat cenu se slevou?
Užitečné odkazy