Domovská stránka > J > Jak Vypočítat Cenu Se Slevou?

Jak vypočítat cenu se slevou?

Známe plnou cenu a chceme odečíst procentuální část (např.: DPH nebo slevu, kterou nabízí prodejce) Teď můžeme postupovat dvěma způsoby. Buď vynásobíme 15 kč hodnotou 40 %, získáme hodnotu slevy a tu odečteme od původní ceny nebo vynásobíme 15 kč hodnotou 60 % a získáme cenu po slevě.

Přečtěte si více

Jaké jsou marže obchodníků?

„U základních potravin jsou marže okolo 10-15 procent. Čím je ale výrobek kvalitnější, čím má vyšší přidanou hodnotu, tím se marže pohybují až ve stovkách procent. Například u tvarohů je to až 200 procent, u jogurtů se bavíme okolo 50-60 procentech. Co to je hrubá marže? Hrubá marže (ve výrobě) = objem tržeb za výkony – výrobní náklady prodaných výkonů, Marže, resp. Příspěvek na úhradu fixních nákladů a zisku = Cena – Variabilní náklady na jednotku objemu výroby, Marže v % = (prodejná cena – nákupní cena) / prodejní cena.

Jak funguje margin?

Obchodování na úvěr (tzv. margin) je investiční strategie využívaná především aktivními investory. Princip úvěru na obchodování s CP spočívá v tom, že investor část své investice do akcií financuje z vypůjčených peněz od brokera a ručí za ně nakoupenými akciemi. Jak funguje stoploss? Jedná se o příkaz uzavřít obchod při určitém kurzu, jestliže se jeho cena pohybuje nesprávným směrem, aby se předešlo dalším ztrátám. Když trh dosáhne Vámi požadovaného kurzu a vy jste přišli o předem definovanou částku, spustí se příkaz Stop Loss a automaticky uzavře Vaši pozici.

Můžete se také zeptat, jak funguje pákový efekt?

Principem finančního pákového efektu (v angličtině leverage) je použití malého objemu vlastního kapitálu doplněného podstatně větším objemem cizího kapitálu na financování investice. Tato praxe může umocnit zisk (ale také ztrátu). Společnosti obvykle využívají tohoto efektu pro zvýšení výnosu na akcii. Co je to pip? Pip je zkratka pro point in percentage a představuje nejmenší možný pohyb na forexu. Okvykle se jedná o 0,0001 USD pro dolarové páry, což představuje setinu procenta. Může se zdát, že jde o nepatrnou změnu v ceně, nicméně při obchodování plných lotů se tato malá změna přepočítává na obrovské množství jednotek měny.

Kolik je jeden tick?

Pricing unit (Cenová jednotka): Jedná se o jednotku ceny. Většinou to bývají centy. V případě kukuřice se jedná o cents per bushel – tedy centy za jeden bušl. Jeden tick (jinými slovy nejnižší hodnota ceny, o kterou se futures kontrakt kukuřice může změnit na burze) bude mít tedy hodnotu $12,5. Co znamená pevná cena? Pevná částka

Pokud je cena určena pevnou částkou, nemůže objednatel ani zhotovitel žádat změnu ceny proto, že si dílo vyžádalo vyšší náklady nebo úsilí, než bylo při podpisu smlouvy předpokládáno.

Co je cenou za práci?

práce – jsou náklady firem spojené se získáním služeb výrobního faktoru práce. Je reprezentována mzdou. pořízení – je označení pro cenu, za kterou byl pořízen majetek, bez vedlejších pořizovacích nákladů. Zahrnuje (je-li vyčíslena) DPH, pokud není odečtena na vstupu.

By Kassandra Shabreen

Co jsou sdělovací prostředky? :: Kde začíná jazyk?
Užitečné odkazy