Domovská stránka > J > Jak Zazimovat Kopretiny V Květináči?

Jak zazimovat kopretiny v květináči?

Rostlina při přezimování dobře snáší tuzemskou, na světlo skoupou zimu. Jen je potřeba zajistit jí co nejsvětlejší místo s teplotami mezi +6 až + 10 °C a silně omezit zálivku. Obecně platí, že za slunečného počasí kopretiny rychleji nasávají vodu, naopak za tmavé zimy a v předjaří mají spotřebu vody menší.

Přečtěte si více

Jak udržet ve skleníku teplo?

Během noci můžeme přidat i neprůsvitnou izolační vrstvu, pomohou i zatažené žaluzie. Polystyrenovými deskami či bublinkovými fóliemi můžeme větší skleník přepažit a vytvořit tak zóny s různým tepelným režimem. Vytápět poté můžeme pouze jednu část, nejlépe tu orientovanou k jihu. Roli hraje i tvar a umístění skleníku. Jak chránit rajčata před mrazem? Teplomilná plodová zelenina (papriky, rajčata, lilky, cukety, dýně, melouny) nesnese mráz, proto je třeba hlídat případné přízemní mrazíky a plody včas sklidit, nebo rostliny chránit netkanou bílou textilií. Pokud je důkladně obalíme, přečkají bez úhony i mrazík do –4 °C. Pomohou také přenosné foliové kryty a rukávce.

Jak pracovat s netkanou textilii?

Netkaná textilie se stala vítaným pomocníkem na zeleninových, květinových i okrasných zahradách. Použít ji můžete na skalkách, na jahodovém záhoně, při pěstování cibule nebo česneku, můžete ji položit okolo stromů, a dokonce ji použít i jako přikrývku choulostivějších rostlin. Kde koupit netkanou textilii? Fólie a netkané textilie online koupit v prodejně OBI - OBI.cz.

Kdy Přikrýt hortenzie?

Hortenzie většinou dobře přezimují, ale v příliš tuhých zimách mohou hodně pomrznout. Proto raději vždy na podzim rostliny na zimu pečlivě připravíme. Nejvhodnější je bohatá přikrývka z tvrdšího listí, která nenese zárodky chorob. Aby listí vítr nerozfoukal, zajistíme je větévkami chvoje nebo bílou netkanou textilií. Může se také zeptat, jak ošetřit růže na zimu? Nejlepší je použít bílou netkanou textilii, jíž omotáme tu část růže, kterou chceme chránit. Bílá barva odráží slunce, ale propouští část světla i na rostlinu. Zároveň takový obal „dýchá“ a tím brání tvorbě plísní a jiných chorob na rostlině pod obalem.

Jak Prikryt Zahon?

Jak textilii k záhonu upevnit a čím

K upevnění na záhonech je nejlepším postupem zahrnout obvodové pásy do půdy. Můžeme použít i dřevěné desky, kterými okraje textilie zatížíme. V místě, které budeme pravidelně textilii odkrývat (kvůli ošetřování, sklizni apod.), použijeme raději igelitové pytlíky naplněné pískem.
Podle toho, jak oddalit kveteni stromů? Měrné a skupenské teplo vody výrazným způsobem ochrání kvetoucí stromy do teplot -5 až -10 °C. U jednotlivých menších stromů v rizikových dnech je možné překrytí koruny netkanou textilií, kterou při větším chladu můžeme navíc jemně zakropit vodou – ta opět dodá určité množství skupenského tepla.

Jak zazimovat stromy?

Mladým stromkům obalte i korunu

Ostatní rostliny a keře můžeme v naší zahradě ochránit netkanou textilií, kterou rostlinu jednoduše obalíme, a také listím, chvojím nebo vysokou vrstvou hlíny (např. u keřů růží). Kmeny dekorativních a jiných dřevin můžeme ochránit i novinami nebo kartonem.

By Haggerty Ossenfort

Jak chránit tablet? :: Jak ochránit rostliny před jarním mrazem?
Užitečné odkazy