Domovská stránka > K > Kde Se Používá Pdf?

Kde se používá PDF?

PDF (zkratka anglického názvu Portable Document Format – Přenosný formát dokumentů) je souborový formát vyvinutý firmou Adobe pro ukládání dokumentů nezávisle na softwaru i hardwaru, na kterém byly pořízeny.

Přečtěte si více

Podle toho, proč pdf?

PDF formát umožňuje výborně zachovat přesný vzhled i složitě formátovaného dokumentu, včetně písma a grafických prvků. Umožňuje také zabezpečení dokumentu (heslo pro otevření i tisk). Soubor v PDF formátu můžeme přečíst ve zdarma šířeném prohlížeči Adobe Acrobat Reader. Jak převést PDF do doc? Převádějte soubory PDF do Wordu pomocí aplikace Acrobat

  1. Otevřete PDF v aplikaci Acrobat.
  2. V pravém panelu zvolte nástroj Exportovat PDF.
  3. Zvolte možnost Microsoft Word jako formát exportu, a pak zvolte možnost Dokument Word.
  4. Klikněte na položku Exportovat.

Když to vezmeme v úvahu, jak uložit soubor v pdf a?

Na kartě Soubor vyberte volbu Uložit jako... a následně vyberte Procházet. Soubor PDF/A ale můžete uložit i do cloudových úložišť (OneDrive, Google Drive apod.) V otevřeném dialogovém okně Uložit soubor jako zvolte cílovou složku, název souboru a položku Uložit jako typ vyberte PDF/A Document. Jak převést PDF do PDF a? Jak mohu konvertovat PDF soubory do PDF/A?

  1. Použijte box pro výběr vašich PDF souborů, které chcete konvertovat na soubory PDF/A.
  2. Začněte konvertovat vaše PDF soubory na soubory PDF/A kliknutím na tlačítko Konvertovat.
  3. Uložte konvertované PDF soubory jako soubory PDF/A kliknutím na tlačítko stáhnout.

Čím otevřít PDF?

Aplikace Acrobat Reader DC je jediný bezplatný prohlížeč souborů PDF, který umí otevřít všechny typy obsahu ve formátu PDF (včetně formulářů a multimédií) a pracovat s nimi. Přejděte na stránku pro stažení aplikace Adobe Acrobat Reader a klikněte na tlačítko Instalovat. V čem číst PDF? Otevírání PDF

PDF lze otevřít mnoha způsoby: z aplikace Acrobat , z e-mailové aplikace, ze souborového systému nebo na síti z webového prohlížeče.

Jaké jsou přednosti formátu PDF?

Vlastnosti formátu PDF

Největší výhodou takového souboru je jeho nezávislost na softwaru, hardwaru i operačním systému, na kterém byl vytvořen. Formát pdf zajišťuje, že bude na všech počítačích zobrazen stejně, proto se těší tak vysoké oblibě uživatelů. K tomu přispívá i schopnost vkládat do souboru použité fonty.
Lidé se také ptají, proč nejde otevřít soubor pdf? Častá je např. hláška „Soubor nejde otevřít“ či „Chyba formátu: Není PDF, nebo byl soubor poškozen„. Nejčastějšími chybami je potom poškozená referenční tabulka xref či samotný obsah dokumentu. V takovém případě nejprve vyzkoušejte PDF otevřít v jiné aplikaci.

Jak otevrit PDF v Chrome?

1. V Chrome přejděte do nastavavení zobrazování dokumentů PDF: chrome://settings/content/pdfDocuments a zapněte volbu Otevřít soubory PDF pomocí jiné aplikace. Od této chvíle se Chrome nebude pokoušet zobrazovat PDF dokument, namísto toho jej bude ukládat do souboru pro otevření v Adobe Reader.

By Alanah Herpich

Proč se PDF otevírá v prohlížeči? :: Jak změřit CAN bus?
Užitečné odkazy