Domovská stránka > P > Proč Mít Iso 9001?

Proč mít ISO 9001?

Proč mít ISO 9001? Základní přínos normy ISO 9001 je ten, že má zúčastněným stranám, tedy dodavatelům, spolupracovníkům i zákazníkům, poskytovat osvědčení kvality, že daná firma dodává výrobek nebo službu splňující očekávání a je v souladu s příslušnými požadavky právních předpisů.

Přečtěte si více

Lidé se také ptají, co je iso 9001 2016?

ČSN EN ISO 9001:2016 - Systém managementu kvality

Norma ISO 9001 stanovuje požadavky na systém řízení kvality. Certifikace systému managementu dle ČSN EN ISO 9001:2016 přináší společnosti zvýšení důvěryhodnosti mezinárodně uznávaným certifikátem s platností na 3 roky (během kterých se provádí dozorové audity).
Kdo vydává ISO normy? Tyto normy vydává Mezinárodní organizace pro normalizaci. Normy umožňují prokázat daným organizacím schopnost výroby či distribuci produktů v souladu se všemi nezbytnými předpisy a potřebami zákazníka.

Tak jak správně fotit se zrcadlovkou?

Zrcadlovka sama nastavuje rychlost závěrky podle toho, jaké máte ISO a clonu. Čím nižší je clonové číslo, tím víc světla do přístroje proniká a naopak. Zároveň můžete pomocí clony kontrolovat hloubku ostrosti. Čím nižší clonové číslo nastavíte, tím bude okolí hlavního objektu rozmazanější. Jak nastavit foťák na noční focení? Všeobecně jsou pro fotografování noční krajiny lepší delší časy a nižší ISO, abyste na fotce neměli příliš šumu. Naopak když fotíte hvězdy, využijete i hodnoty ISO 12 800 a nižší časy 5-20 s. Získáte tak ostré a kulaté hvězdy. Záleží také na ohnisku jakým fotografujete.

Jak nastavit čas závěrky?

Chcete-li nastavit čas závěrky, podržte stisknuté tlačítko aretace voliče časů závěrky a současně otáčejte voličem časů závěrky. Pokud jde o to, jak se značí clona? Velikost clony se udává pomocí clonového čísla, například f/2,8 a podobně. Clona se spočítá pomocí jednoduchého vzorce F=ohnisková vzdálenost objektivu / průměr otvoru clony, tedy čím větší otvor, tím menší clonové číslo.

Co dělá clona?

Clona je optickým zařízením, které reguluje nebo omezuje množství světla procházejícího objektivem fotoaparátu (dalekohledu, mikroskopu atd.). Je umístěna mezi čočkami tak, aby neomezovala zorné pole. Může být pevná, nebo proměnná v určitém rozsahu. Můžete se také zeptat, na co je sluneční clona? Hlavní funkcí sluneční clony tedy je zamezit vzniku odlesků v objektivu. Samozřejmě pokud máme zdroj světla v záběru, tak ani sluneční clona nepomůže. Jakmile ale např. fotíme krajinu se sluncem jen lehce mimo záběr, může sluneční clona výrazně pomoci.

Co dělá expozice?

Pro pořízení fotografického snímku je potřeba provést expozici, česky vystavení filmu nebo senzoru fotoaparátu světlu z fotografované scény. Celkové relativní množství světla použité k expozici je nepřímo úměrné expozičnímu stupni či hodnotě udávané v jednotkách EV (exposure value).

By Westbrook

Co je to digitální technologie? :: Co ovlivnuje ISO?
Užitečné odkazy