Domovská stránka > P > Proč Mít Https?

Proč mít HTTPS?

HTTPS je rozšířený internetový protokol HTTP (Hypertext Transfer Protocol) s kouzelným písmenkem „S“ na konci, které znamená SECURE. Byl vymyšlen pro ochranu dat, která proudí od serveru k uživateli a zpět a zajišťuje, že jsou veškeré informace zašifrovány a nelze je tedy při odposlechu rozšifrovat.

Přečtěte si více

Co to je SSL certifikát?

Co je SSL certifikát

Protokol SSL slouží k zabezpečení komunikace proti odposlechu třetí stranou a také zajišťuje autentizaci komunikujících stran. Při odesílání citlivých dat jsou tato šifrována a zároveň má uživatel jistotu, že komunikuje s tím, s kým opravdu komunikovat chtěl.
Lidé se také ptají, co to je ak čemu se používá ssl a ca? Důvěryhodný SSL certifikát je takový SSL certifikát, který pro Vás vystavila legitimní důvěryhodná certifikační autorita (CA). Použitím důvěryhodného SSL certifikátu si můžete být jisti, že se návštěvníkovi webu nezobrazí podobné varovné hlášky a upozornění, jak je tomu u nedůvěryhodných SSL certifikátů.

Co znamená zkratka SSL?

Secure Sockets Layer, SSL (doslova vrstva bezpečných socketů) je protokol, resp. vrstva vložená mezi vrstvu transportní (např. TCP/IP) a aplikační (např. HTTP), která poskytuje zabezpečení komunikace šifrováním a autentizaci komunikujících stran. Jak zajistit HTTPS? Abyste mohli přejít s webem na protokol HTTPS, potřebujete SSL certifikát podepsaný nějakou autoritou. Certifikát slouží k potvrzení a prokázání identity webu počítači uživatele. Ten vydávají různé autority a jeho základní verze je dostupná také zdarma.

Když to vezmeme v úvahu, kolik stojí https?

Typ certifikátuPlatnost 1 rok
bez DPHs DPH
SSL DV certifikátakční cena 300,- (600,-) / rokakční cena 363,- (726,-) / rok
SSL EV certifikát3490,- / rok4223,- / rok
SSL * certifikát2290,- / rok2771,- / rok
Jak získat certifikát SSL? Certifikát SSL pro svou doménu můžete získat přímo od certifikační autority (CA). Certifikát pak bude nutné nakonfigurovat u vašeho webového hostitele nebo na vašich vlastních serverech (pokud ho budete hostovat sami).

Jak vybrat SSL certifikát?

Pro zabezpečení webových stránek vaší firmy či e-shopu doporučujeme SSL certifikáty Thawte a GeoTrustu. Pro jednodušší webové projekty jsou vhodné certifikáty s doménovým ověřením (DV). Jejich výhodou je bleskové vystavení do několika minut. Jak získat certifikát HTTPS? Přesměrovat web na https je možné různými způsoby:

  1. Pomocí .htaccess souboru. Je třeba vytvořit soubor htaccess na FTP – kód je následující: RewriteEngine on RewriteCond %{HTTP:X-Forwarded-Proto} !=https RewriteRule ^.*$ https://%{SERVER_NAME}%{REQUEST_URI} [L,R]
  2. Pomocí pluginu v redakčním systému.

Co je to bezpečnostní certifikát?

Uchovává se ve speciálním formátu, který (kromě jiného) obsahuje informace o majiteli veřejného klíče a vydavateli certifikátu (tvůrci digitálního podpisu, tj. certifikační autoritě). Certifikáty jsou používány pro identifikaci protistrany při vytváření zabezpečeného spojení (HTTPS, VPN atp.).

By Guyer

Co vykonává protokol TLS? :: Proč 3D tisk?
Užitečné odkazy