Domovská stránka > C > Co Znamená Zarovnat Do Bloku?

Co znamená zarovnat do bloku?

Zarovnání do bloku - způsob zarovnání textu tak, že řádky v odstavci mají začátek i konec řádků přesně pod sebou. Poslední řádek je zpravidla zarovnán do leva.

Přečtěte si více

Jak správně zarovnat text?

Co se týče zarovnání textu ve vašich článcích, doporučujeme klasické zarovnání doleva. Vedle zarovnání do dalších stran náš nástrojový panel pak nabízí i zarovnání do bloku, kdy se text roztáhne až k hranici pravého rohu. Lidé se také ptají, jak správně zarovnat do bloku? Označte tedy daný odstavec a pomocí tlačítka "Zarovnat do bloku" nastavte požadované zarovnání. Jedná se opravdu o jednoduchý úkon, ale pokud by měl být prováděn u každého odstavce (části textu) zvlášť, byla by to opravdu zdlouhavá práce.

Jak zarovnat řádky?

Vyberte text. V panelu Odstavec nebo v ovládacím panelu klikněte na jedno z tlačítek zarovnání (Zarovnat doleva, Zarovnat na střed, Zarovnat doprava, Do bloku doleva, Do bloku na střed, Do bloku doprava a Do bloku všechny řádky). (Volitelně) klikněte na Zarovnat směrem ke hřbetu nebo Zarovnat směrem od hřbetu. Jak zarovnat text do bloku HTML? Atribut align, možné hodnoty:

  1. left — zarovnání doleva (výchozí hodnota, nemusí se nastavovat)
  2. right — zarovnání doprava.
  3. centert — zarovnání na střed.
  4. justify — zarovnání do bloku.

Tak jak zarovnat stránku ve wordu?

Stačí použít dva konce oddílu a nastavit zarovnání na stránce. Celý princip zarovnání na spodní okraj stránky je jednoduchý. Prostě nastavíme zarovnání na stránce "dolů" a text bude zarovnán ke spodnímu okraji. A další otázka, jak vycentrovat text? Zarovnání textu ve svislém směru

Všechen text v textovém poli můžete zarovnat k hornímu okraji, středu nebo dolnímu okraji textového pole. Kliknutím vyberte vnější hranu textového pole. Klikněte na požadovanou možnost zarovnání.

Jak zarovnat text Indesign?

Vyberte odstavce, které chcete zarovnat. Z nabídky panelu Odstavec nebo ovládacího panelu zvolte Zarovnat na mřížku pouze první řádek. Na panelu Odstavec nebo na ovládacím panelu klikněte na tlačítko Zarovnat na mřížku účaří . Když to vezmeme v úvahu, jak posunout text ve wordu? Vyberte text, který chcete upravit. Přejděte na Domů a vyberte řádkování a mezery mezi odstavci > Možnosti řádkování v dolní části nabídky. Otevře se dialogové okno odstavec . Na kartě odsazení a mezery vyberte požadované možnosti a klikněte na OK.

Může se také zeptat, jak změnit řádkování?

Přejděte na Domů >řádkování a mezery mezi odstavci. Vyberte Možnosti řádkovánía potom v části Mezery zvolte požadované možnosti. Pokud chcete změnit mezery před nebo za vybranými odstavci, vyberte šipku vedle před nebo za a zadejte požadovanou velikost mezery. Vyberte Nastavit jako výchozí.

By Chappell Dekok

Jak nastavit číslování stránek? :: Jaký je rozdíl mezi 32 bitovým a 64 bitovým systémem?
Užitečné odkazy