Domovská stránka > J > Jaké Jsou Vstupní Zařízení?

Jaké jsou vstupní zařízení?

Vstupní zařízení je hardware, pomocí kterého počítač přijímá data. Obvykle jde o zařízení používaná pro samotné ovládání počítače (myš, klávesnice apod.), může ale jít např. i o specializované např. teplotní senzory nebo čtečky čárových kódů.

Přečtěte si více

Pokud jde o to, co je to chlazeni?

Chladicí zařízení je specializované technické zařízení (stroj nebo přístroj) určené pro chlazení (ochlazování), což znamená úmyslné snižování teploty v nějakém uzavřeném prostoru odvodem tepla mimo chlazený prostor nebo předmět. Jde o reverzní proces k vytápění (vyhřívání), který teplotu naopak zvyšuje. Co nepatří mezi výstupní zařízení počítače? Mezi typická výstupní zařízení patří monitor, reproduktory, sluchátka a tiskárna. Bez nich se neobejde v podstatě žádný počítač. Další jsou například dataprojektory či plottery. Opakem výstupních zařízení jsou zařízení vstupní, která naopak přenáší data a informace od uživatele do počítače.

Co je to output?

Output je: Výstup, celkové množství vyrobených výrobků a poskytnutých služeb měřené ve fyzických nebo peněžních jednotkách. Lidé se také ptají, co je input a output? Vstup/výstup (V/V, anglicky input/output, I/O) je ve výpočetní technice přenos dat mezi periferním zařízením nebo vnější pamětí a počítačem. Směr je pojmenován z hlediska počítače, takže vstup je přenos dat z vnějšího zařízení do počítače, výstup je přenos dat z počítače do vnějšího zařízení.

Jaké má počítač vstupní a výstupní zařízení?

Pojďme se podívat, jaké zařízení se připojují do těchto konektorů. Klávesnici, myš, monitor již známe, dále můžeme připojit skener, mikrofon, web-kamera, tablet, sluchátka, reproduktory, tiskárna, mobil, fotoaparát, externí harddisk, čtečka paměťových karet, WIFI router, TV tuner,... Může se také zeptat, co to je hardware? Hardware označuje veškeré fyzicky existující technické vybavení počítače, narozdíl od dat a programů označovaných jako software. Jsou to elektronické součástky, které jsou na základové jednotce, také nazývané základová deska, motherboard nebo mainboard. Bez hardwaru by počítač nefungoval.

Co je to externí zařízení počítače?

Externí zařízení počítače (často označovaná také jako externí periferie, jsou zvnějšku připojovaná zařízení, která různým způsobem rozšiřují možnosti počítače, aniž by byla jeho přímou součástí. Obvykle takto označujeme všechna zařízení, která jsou umístěna vně počítačové skříně. Jaký je rozdíl mezi aktivním a pasivním chlazením? Pasivní chlazení je zcela bezhlučné, neobsahuje žádný ventilátor. Aby bylo dosaženo stejného chladicího efektu, musí být chladič podstatně větších rozměrů, než by tomu bylo u chladiče aktivního. Kvůli tomu může někdy být výsledná cena pasivního chladiče vyšší než u chladiče aktivního.

Také, co je pasivní chlazení?

Pasivní chlazení je provozní režim u tepelných čerpadel země-voda. Pro ochlazování je využíván chlad z vrtů přímo, kompresor je při tom vypnutý. Obvykle je tepelné čerpadlo vybavené zvláštním výměníkem, ve kterém se voda z topné soustavy ochlazuje o nemrznoucí směs z vrtů.

By Nielson

Jak funguje chlazení procesoru? :: Proč přejít z Androidu na iOS?
Užitečné odkazy