Domovská stránka > J > Jak Zapsat Průměr?

Jak zapsat průměr?

Symbol '⌀', který lze zhruba popsat jako šikmo přeškrtnutou kružnici, má v Unicode tabulce číslo 8960 (2300 v šestnáctkové soustavě). V HTML jej lze zapsat jako ⌀ nebo ⌀.

Přečtěte si více

Když to vezmeme v úvahu, jak napsat fi?

Fí je dvacátým prvním písmenem řecké abecedy. Následuje za Ypsilon a po něm je Chí. Jako kapitálka je zapsán takto – Φ, jako malé písmeno pak takto – φ, nebo takto – ϕ. Při transkripci do latinky má podobu F, respektive f. Jak vložit speciální znaky? Speciální znaky, jako jsou pomlčky nebo značky oddílu (§)

  1. Klikněte nebo klepněte na místo, kam chcete vložit speciální znak.
  2. Přejděte na Vložení > symbolu > další symboly.
  3. Přejděte na Speciální znaky.
  4. Poklikejte na znak, který chcete vložit.
  5. Vyberte Zavřít.

Jak na klávesnici napsat Ñ?

Občas bych si potřeboval napsat španělské ň (ñ). Zatím jediná možnost je přepnout na španělskou klávesnici (nebo na anglickou a pak ALT+0241). Můžete se také zeptat, jak napsat Ã?

Vkládaný znakKombinace kláves
ä, ë, ï, ö, ü, ÿ, Ä, Ë, Ï, Ö, Ü, ŸCTRL+SHIFT+: (DVOJTEČKA), příslušné písmeno
å, ÅCTRL+SHIFT+@, a nebo A
æ, ÆCTRL+SHIFT+&, a nebo A

Jak číst Ø?

Ø (ø) je dodatečné písmeno (grafém) latinské abecedy, které se používá pro zápis samohlásky v některých jazycích (norština, dánština, faerština). V některých jiných jazycích (němčina, švédština, islandština, finština, maďarština aj.) se pro stejnou hlásku používá písmeno ö. Co znamená poloměr? V geometrii je poloměr (rádius) délka úsečky, jejíž jeden koncový bod leží na kružnici (nebo hranici kruhu) a druhý koncový bod ve středu kruhu nebo kružnice. Obdobně pak lze mluvit o poloměru koule, válce atd. Poloměr představuje polovinu průměru.

Jak napsat o?

JAK NAPSAT PŘEHLASOVANÉ O PŘES ASCII ZKRATKU

  1. Stiskněte klávesu levý Alt (dole vlevo od mezerníku) a držte ji zmáčknutou.
  2. Poté přesuňte svou pozornost k numerické klávesnici. Pro ö vyťukejte číselnou kombinaci 0246 a pro Ö vyťukejte číselnou kombinaci 0214.
Jak Vypocitat Fi? tg φ = Q/P je poměr mezi jalovým a čin- ným výkonem, je to rovněž bezrozměrné čís- lo. Tento poměr se používá pro výpočet veli- kosti kompenzačního výkonu. tg φ se rovněž uvádí na faktuře dodavate- le za dodanou elektrickou práci.

Jak napsat Ludolfovo číslo?

Malé písmeno 'π' se používá jako symbol pro: konstantu udávající poměr obvodu kruhu k jeho průměru v matematice, také nazývanou Ludolfovo číslo či „číslo pí“

By Calandra

Jak napsat mi? :: Jak se píše na klávesnici dlouhé Ó?
Užitečné odkazy