Domovská stránka > C > Co Znamená Dvougenerační Dům?

Co znamená dvougenerační dům?

Dům pro dvě generace se dnes staví zpravidla se dvěma samostatnými vchody a s úplným oddělením prostorů. Ve skutečnosti se tak mladý pár se svým rodiči stýkat vůbec nemusí. Díky kvalitním stavebním a izolačním materiálům lze navíc dvougenerační dům dobře odhlučnit.

Přečtěte si více

A další otázka, co to je bytový dům?

Bytový dům je dům, ve kterém více než polovina podlahové plochy odpovídá požadavkům na trvalé bydlení a je k tomuto účelu určena. Zároveň musí mít 4 nebo více bytových jednotek. Konstrukční řešení rozlišeno není, může to být tedy i panelový dům. Lidé se také ptají, co je to Šumperák? Šumperák je označení pro typ rodinného domu, jehož projekt vznikl na konci šedesátých let 20. století. První dům, odkazující na bruselský styl československé expozice Expo 58, navrhl projektant Josef Vaněk (1932–1999) pro tehdejšího ředitele nemocnice v Šumperku. Podle něj se pak ujalo lidové označení šumperák.

A další otázka, jak je to se zoubkovou vílou?

Za každý vypadnutý zoubek si děťátko může nalepit jednu samolepku drahokamu a dotvořit tak zámek pro zoubkovou vílu. Do iustrovaného schématu zoubků zapište, kdy daný zoubek vypadl. Na zadní stranu karty si nalepte fotku bez prvního zoubku, jednoduše ji přidělejte samolepkou, která je je součástí balení. Co se dává za první zoubek? Prořezání prvního dětského zoubku doprovází i lidová tradice. Ta říká, že ten, kdo u dítěte objeví jako první prvý prořezaný zub, dostane na nové šaty… Vývoj dutiny ústní a zubů začíná už v rané fázi nitroděložního vývoje.

Kdy vypadne první zub?

Kdy vypadávají první zuby

Okolo 6. roku začnou mléčné zoubky vypadávat a jsou postupně nahrazovány stálými, druhými zuby, kterých je 32. Z mléčných zubů nejprve vypadnou řezáky, potom obvykle první stoličky, špičáky, nakonec druhé stoličky, a to mezi 10-12 rokem.
Co je Divozenka? Divoženka je slovanský lesní ženský démon známý v českém, slovenském, lužickém, polském, slovinském a bulharském folklóru. Mužským protějškem divoženky je hejkal či divý muž, který je podobný východoslovanskému lešijovi.

Co dělají bludičky?

Kromě močálů se zjevují i na hřbitovech či tlejícím dřevě a do bahna či vody závadějí zvláště ty, kteří se jim vysmívají, nebo na ně hvízdají. Lze si je však naklonit prosbou, slibem či vysvobozením z prokletí, potom ukáží poutníkovi správnou cestu nebo dokonce zakopaný poklad. Kolik stojí krejcirova vila? Vila v Černošicích, která patřila podnikateli Radovanu Krejčířovi, jde v srpnu posedmé do dražby. A to za vyvolávací cenu lehce převyšující 21 milionů korun. Výstavba vily přitom podle odborníků vyšla na více než 400 milionů korun.

Kdo Vydrazil Krejcirovu vílu?

Štěpán Karlesz. Po dlouhých pěti letech se státu podařila vydražit kdysi honosná černošická vila uprchlého podnikatele Radovana Krejčíře. Ta má připadnout zájemci, který za ni nabídl 21,38 milionu korun. Jenže ten ještě musí vystoupit z anonymity a vysokou částku zaplatit.

By Emelin

Jak připojit virtuální disk? :: Jak se pozna vila?
Užitečné odkazy