Domovská stránka > C > Co Dělá Klávesa Page Up?

Co dělá klávesa Page Up?

Page Up a Page Down (zkráceně PgUp a PgDn) jsou dvě speciální klávesy na počítačové klávesnici. Obě slouží k rychlému listování dokumentem, Page Up (z angl. Up, nahoru) posune dokument o jednu obrazovku nahoru (o tu část dokumentu, která je právě zobrazena) a klávesa Page Down posune o jednu obrazovku dolů.

Přečtěte si více

Kde je Page Up?

Page Up - klávesa, umístěná v tzv. speciální části klávesnice. Slouží k posunutí kurzoru o jednu stránku nahoru. Také, jak používat klávesnici? Používání klávesnice

  1. Klávesy na psaní (alfanumerické): Jde o stejné klávesy s písmeny, číslicemi, interpunkčními znaménky a znaky jako na tradičním psacím stroji.
  2. Ovládací klávesy: Tyto klávesy se používají samostatně nebo v kombinaci s jinými klávesami a umožňují provádět určité akce.
  3. Funkční klávesy.

Co dělá klávesa Backspace?

Backspace (␈) je klávesa na počítačové klávesnici. Najdete ji napravo nahoře blízko největší klávesy Enter. Má jednoznačné použití, používá se pro mazání textu před kurzorem. Jak dát na PC?

PC

ZktratkaVysvětlení/použití
Ctrl + avybrat vše (All)
Ctrl + ckopírovat (Copy)
Ctrl + vvložit (Paste)
Ctrl + xvyjmout

Jak vypnout funkci Insert?

Jako klávesa Insert může sloužit i znak 0 na numerické klávesnici. Aktivace/deaktivace - kombinací kláves SHIFT+0. A další otázka, kde je na klavesnici home? Klávesa Home je klávesa běžně se nacházející na počítačových klávesnicích. Tato klávesa funguje zcela opačně než „klávesa End“.

Jak psát na klávesnici?

Mnoho znaků jde přitom napsat několika způsoby. Tři základní přístupy jsou psaní pomocí kombinace Alt + Ctrl + “nějaká klávesa“, Shift + “nějaká klávesa“ a Alt + “nějaké číslo“. Poslední jmenovaný způsob se nazývá ASCII, což je prapůvodní znakový kód, který má své uplatnění především u klávesnic s numerickou částí. Jak zapnu klávesnici? Jako první proto zkontrolujte vypínač na zadní nebo na pravé straně klávesnice. To, zda je klávesnice zapnuta, vidíte i díky svítící kontrolce. Vypnutí může být i příčinou „nefunkčnosti“ numerické klávesnice, proto si nejprve ověřte, zda máte zapnutý NumLock.

Jak přepnout klávesnici na znaky?

Změna klávesnice na počítači (s Windows) je nejsnadněji proveditelná tak, že podržíte levý alt, k němu zmáčknete shift. Klávesnice se bude přepínat mezi těmi, které jsou nastaveny v základu, většinou to bude klávesnice česká a anglická – pokud jste neprovedli změnu nastavení.

By Dann Wirfs

Jak napsat zpětné lomítko? :: Co lze odinstalovat z Windows 10?
Užitečné odkazy