Domovská stránka > J > Jak Napsat Zpětné Lomítko?

Jak napsat zpětné lomítko?

Obrácené lomítko \

  1. Najděte na klávesnici pravý Alt (je umístěn napravo hned vedle mezerníku), stiskněte ho a držte.
  2. Zatímco držíte pravý Alt, stiskněte klávesu písmena q, která se nachází vlevo nahoře. Tím dojde k zápisu obráceného lomítka.

Přečtěte si více

Také, kde je na mac delete?

Pro mnohé je překvapení, že klávesu Delete byste na Macu hledali marně. Můžete nalézt pouze klávesu Backspace, která však maže text v opačném směru. Pokud klávesu Delete postrádáte, stačí v kombinaci s klávesou Backspace držet i klávesu Fn a Delete je na světě. Jak napsat symbol zavináč? K zápisu zavináče pomocí ASCII kódu potřebujete klávesnici s numerickým blokem. Stiskněte a držte levý Alt a na numerickém bloku napište číslo 64. Poté pusťte levý Alt a výsledkem bude zápis znaku @.

Jak udělat zavináč na klávesnici?

Neobvyklé znaky a jejich psaní

  1. Zavináč (@) – levý Alt + 64, pravý Alt Gr + V, anglická klávesnice Shift + klávesa 2/ě
  2. Dolar ($) – levý Alt + 36, pravý Alt Gr + ů, anglická klávesnice Shift + klávesa 4/č
  3. Euro (€) – levý Alt + 0128, pravý Alt Gr + E.
Podle toho, jak dát na klávesnici zavináč? Nejčastějším způsobem psaní zavináče je stisknutí klávesy Ctrl + Alt. Obě tyto klávesy najdete na levé straně klávesnice. Podržte je a pak už stačí jen stisknout písmeno V.

Jak vypnout přepisování?

Vypněte režim přepisování:

  1. Klikněte na Soubor > Možnosti.
  2. Klikněte na možnost Upřesnit.
  3. V části Možnosti úpravzrušte zaškrtnutí políček použít klávesu INSERT k ovládání režimu přepisování a zaškrtávacích políček používat režim přepisování .
Jak zapnout přepisování ve Wordu? V Word zvolte Možnosti >souboru. V dialogovém okně Možnosti aplikace Word zvolte Upřesnit. V části Možnosti úpravproveďte jednu z těchto akcí: Pokud chcete k ovládání režimu přepisování použít klávesu Insert, zaškrtněte políčko Ovládat přepisování pomocí klávesy Insert.

Jak nahradit Insert?

Klikněte na kolečko v levém horním rohu. Zadejte Možnosti aplikace Word - Upřesnit - Možnosti úprav a zaškrtněte políčko Ovládat režim přepisování klávesou INS. Pak bude funkce insert fungovat :-) Teď jsem po letech zjistil, že se ve Wordu musí opravdu klávesa Insert takto povolit. Kde je na notebooku Delete? 02. K obyčejnému odstranění textu, souboru či složek slouží samostatná klávesa DELETE (z angl. = odstranit), která má na klávesnici své důležité místo. U standardní klávesnice je umístěna nahoře nad navigačními šipkami, u klávesnic s notebooky či jiných typů klávesnic se její umístění mění.

A další otázka, kde je na klávesnici end?

Řešení je jednoduché, i když ne tak přímočaré jako na Windows či Linux. Tlačítko „Home” snadno nahradíme klávesovou zkratkou Fn + šipka doleva. Tato kombinace vás v mžiku oka přesune z jakéhokoliv místa dokumentu na jeho začátek. Jak už možná tušíte, pro tlačítko „End” slouží kombinace kláves Fn + šipka doleva.

By Tanney Arildsen

Jak vypnout informacni kanál Windows? :: Co dělá klávesa Page Up?
Užitečné odkazy