Domovská stránka > C > Co Jsou Výstupy Z Hospodářského Procesu?

Co jsou výstupy z hospodářského procesu?

Fáze hospodářského procesu

Podstatou výroby je transformace (přeměna) vstupů (výrobních faktorů) na výstupy (výrobky a služby). Přičemž z výše uvedeného vyplývá, že část výstupů se vrací do fáze výroby jakožto vstup pro výrobu jiných výrobků a poskytování služeb.

Přečtěte si více

Co je to statky a služby?

–Statky spotřební (nevýrobní) – slouží ke konečné spotřebě = spotřební předměty (např. potraviny, oblečení, auto, atd.) Věcné služby – slouží k navrácení původních funkcí výrobku a k údržbě věcí - praní, čištění, opravy, malování bytu atd. Tak co patří do tercieru? – terciér převzal některé činnosti z jiných sektorů – vládní služby, komunikace, školství, zdravotnictví, finanční služby, právní služby, turismus, obchod, potravinářství, masová média, stavebnictví, informační technologie, nakládání s odpadem, hazard atd.

Co patří do terciéru?

Příklady průmyslů, které spadají do terciéru: telekomunikace, pohostinství, masmédia, zdravotnictví, farmacie, likvidace odpadu, hazard, maloobchodnictví, správa nemovitostí, vzdělání, bankovnictví, pojištění, investice, transport. Co je to Tercier? Terciér (třetihory) je označení pro geologické období Země zahrnující geologické periody paleogénu a neogénu.

A další otázka, co jsou doplňkové služby?

Doplňkové služby jsou takové, které je možné sjednat k úvěru. Obvykle jde o placené nadstandardní služby – například pojištění schopnosti splácet nebo pojištění osobních věcí, které nabízejí klientovi možnost rychlého řešení nenadálé situace. Co je ambulantní služba? Tuto službu zajišťují instituce nebo organizace, které jsou k tomu akreditovány. Prostřednictvím této služby zajišťují pomoc při péči o vlastní osobu, stravování, ošetřování, poskytnutí informací, zprostředkování kontaktu se společenským prostředím či pomoc při prosazování práv a zájmů klientů.

Kdo je uživatel sociální služby?

Uživatel. Je osoba, které jsou poskytovány sociální služby z důvodu její nepříznivé sociální situace. Uživatelé - nebo též klienti - jsou v daném procesu těmi nejdůležitějšími. Pokud by jich nebylo, nebyli by poskytovatelé ani zadavatelé sociálních služeb. Kdo může být poskytovatelem sociálních služeb? Poskytovatelem sociální služby je právnická nebo fyzická osoba, která má k této činnosti oprávnění dle zákona č. 108/2006 Sb., o sociálních službách, s účinností od 1.1.2007.

Kdo je zřizovatel sociálních služeb?

Zřizovatelem v případě sociálních služeb je: stát, kraje, obce, nevládní neziskové organizace včetně církevních a soukromé právnické a fyzické osoby. Působnost při zajišťování sociálních služeb se koncentruje především na obecní úřady obcí s rozšířenou působností a na krajské úřady.

By Moses

Co je to Smartfon? :: Co je to stupňovitost služeb?
Užitečné odkazy