Domovská stránka > C > Co Je To Smartfon?

Co je to Smartfon?

Chytrý telefon (běžně také anglicky smartphone, čti [smartfoun]) je mobilní telefon, který využívá pokročilý mobilní operační systém a aplikační rozhraní, jež umožní instalaci nebo úpravy programů.

Přečtěte si více

Také, co je to telefon?

Telefon (řecky: téle = vzdálený a fóné = hlas) je telekomunikační zařízení, které přenáší hovor (zvuk) prostřednictvím elektrických signálů. Pokusně se vyskytly i telefony založené na jiných principech. Jak na chytrý telefon? Chytrý telefon, anglicky smartphone [smártfoun]. Je to počítač, který se vejde do kapsy. Má operační systém, jeho funkce je možné rozšířit nespočtem aplikací, umí fotit, navigovat a nahradí celou řadu dalších přístrojů.

A další otázka, co je to iphone?

iPhone (výslovnost [ˈaifəun]) je smartphone společnosti Apple, který svou popularitou definoval celou kategorii chytrých mobilních telefonů. Co obsahuje mobil? Mobilní telefon v sobě obsahuje několik desítek kovů (zlato, nikl, stříbro, plati- nu, měď, chrom, cín, křemík a další). Jeho součástí jsou mikročipy, ve kterých se používají velmi tvrdé a vysoce vodivé prvky.

Kdy vznikly smartphony?

Již v roce 1994 se svět dočkal zařízení, které můžeme brát jako první smartphone. Byl jím IBM Simon. Nechyběl mu dotykový displej a vestavěné aplikace pro správu kontaktů, kalkulačka, kalendář či zápisník. Na tento druh mobilních telefonů navázala Nokia s prvním komunikátorem Nokia 9000 v roce 1996. A další otázka, jak funguje volání? Nejdříve si váš telefon vybere konkrétní vysílač, se kterým bude komunikovat. Bývá to zpravidla ten nejbližší. Poté se do řídicího centra sítě přes nadřazený hlavní vysílač pošle výrobní číslo telefonu (IMEI) a vaše identifikační číslo telefonisty (IMSI), které je uloženo na kartě SIM.

Jak se jmenuje tento telefon?

Nastavení telefonu

Stačí jít do Nastavení -> O zařízení -> Číslo modelu.
Kdo byl Vynalezce telefonu? Dne 14. února 1876 nezávisle na sobě přihlásili Američan Elisha Gray a ze Skotska pocházející fyziolog Alexander Graham Bell své patenty na telefon. A.G. Bell původně neměl úmysl vynalézat pro přenos hlasu telefon, ale jeho záměr byl zvýšit výkonnost telegrafního přenosu současným přenosem více telegrafních zpráv.

Jak vybrat telefon pro seniory?

Telefon pro seniory může být chytrý dotykový, nebo tlačítkový se základními funkcemi volání a psaní SMS. Vždy by měl mít velká tlačítka a větší, přehledný a dobře čitelný displej. Oproti tlačítkovým telefonům má navíc SOS tlačítko a zpravidla jen základní výbavu.

By Adalheid

Jak ovládat jiný telefon? :: Co jsou výstupy z hospodářského procesu?
Užitečné odkazy