Domovská stránka > K > Kdo Je Pořizovatel Územního Plánu?

Kdo je pořizovatel územního plánu?

Pořizovatelem územního plánu je obecní úřad této obce, pokud splňuje podmínky podle § 24 stavebního zákona, jinak obecní úřad obce s rozšířenou působností. zadání územního plánu Pořizovatel zpracuje návrh zadání územního plánu (určí hlavní cíle a požadavky).

Přečtěte si více

Kdo rozhoduje o zmene územního plánu?

O pořízení změny rozhoduje zastupitelstvo obce a není na ni právní nárok. Pokud je pořízení změny územního plánu vyvoláno výhradně vaší potřebou (tj. výhradní potřebou navrhovatele), může obec podmínit pořízení změny částečnou nebo úplnou úhradou nákladů uvedených v § 55a odst. 2 písm. Jak žádat o zmenu územního plánu? O změnu územního plánu může zažádat jak fyzická, tak právnická osoba, která má vlastnická nebo obdobná práva k pozemku nebo stavbě na území obce. Žádost se podává písemně na příslušný městský nebo obecní úřad, na jehož území se pozemek nachází. Ve větších městech se žádostmi zabývá zpravidla odbor regionálního rozvoje.

Jak casto Zmena územního plánu?

Každá obec tak minimálně jednou za čtyři roky schvaluje nový územní plán, ať už bez modifikací a bez úprav toho starého, nebo jako radikálně obnovený plán budoucího rozvoje. Přičemž větší obce a města přistupují k úpravám územního plánu častěji tak, jak vyvstane nutnost reagovat na aktuální vývoj v obci. Lidé se také ptají, kdy bude nový územní plán? Nový územní plán bude vydán do konce roku 2022, kdy končí platnost stávajícího územního plánu.

Také, kde nahlédnout do územního plánu?

Územní plány jsou uloženy a jsou přístupné k nahlížení na příslušném obecním úřadu a stavebním úřadu, úřadu územního plánování (obci s rozšířenou působností) a krajském úřadu - pod jejiž působnost obec spadá. Informace o územních plánech naleznete v mapové aplikaci Územně plánovací dokumentace ve Středočeském kraji. Podle toho, co znamená územní plán? Územní plán obsahuje zejména základní koncepci rozvoje území obce a jeho plošného a prostorového uspořádání. Vymezuje především zastavěné území, a dále plochy a koridory, zejména: zastavitelné plochy (tedy plochy, v nichž lze umísťovat, povolovat a realizovat stavby), plochy přestavby a.

Kdo může zpracovat územní plán?

Územní plán obce schvaluje zastupitelstvo obce a přitom vymezuje jeho závaznou část. Závazná část územního plánu obce se vyhlašuje obecně závaznou vyhláškou. Kdo může podat námitku k územnímu plánu? Námitky mohou podat pouze při veřejném projednání:

zástupce veřejnosti (fyzická nebo právnická osoba plně způsobilá k právním úkonům zmocněná nejméně 1/10 občanů obce s méně než 2000 obyvateli nebo nejméně 200 občany příslušné obce, kteří uplatňují věcně shodnou připomínku k návrhu územně plánovací dokumentace).

Jak obejít územní plán?

Zde můžete pouze cílit na změnu územního plánu, na kterou ovšem není právní nárok, tedy de facto můžete podat pouze podnět ke změně územního plánu, ale zda ke změně dojde, záleží čistě na zastupitelstvu obce, která územní plán (popř. jeho změnu) schvaluje.

By Rosalie

Jak vyplnit podnět na pořízení změny územního plánu? :: Kde se využívá sublimace?
Užitečné odkazy