Domovská stránka > J > Jak Vzniklo Slovo Telefon?

Jak vzniklo slovo telefon?

Přídavné jméno mobilní je latinského původu a znamená „pohyblivý, přenosný“. Podstatné jméno telefon vzniklo spojením dvou částí: tele-, tj. dálkový (z řeckého slova tele = daleko), a -fon, tj. týkající se reprodukce zvuku (z řeckého slova foné = hlas, zvuk, tón).

Přečtěte si více

Kdy byl první telefon?

Dne 14. února 1876 nezávisle na sobě přihlásili Američan Elisha Gray a ze Skotska pocházející fyziolog Alexander Graham Bell své patenty na telefon. Kdo vynalezl prvni mobil? Mobilní telefon/Vynálezci

Jaký je rozdíl mezi telefonem a mobilem?

Pokud potřebujete zařízení výhradně pro volání, kupte si mobilní telefon. Pokud potřebujete mobilní počítač, se kterým budete používat sociální sítě, sledovat videa, hrát hry atd., Měla by být volba ve prospěch chytrého telefonu. Jak se píše slovo telefon? telefon, -u m.

Kdy byl první dotykový mobil?

Již v roce 1994 se svět dočkal zařízení, které můžeme brát jako první smartphone. Byl jím IBM Simon. Nechyběl mu dotykový displej a vestavěné aplikace pro správu kontaktů, kalkulačka, kalendář či zápisník. Na tento druh mobilních telefonů navázala Nokia s prvním komunikátorem Nokia 9000 v roce 1996. Kdy a kde se začaly používat první mobilní telefony? První mobilní telefon sestrojila americká Motorola. Byl představen 21. září 1983 pod názvem Motorola DynaTAC 8000x. Mobilní telefonie přinesla možnost používání textových a multimediálních zpráv, které mohou obsahovat fotografie, MP3 apod.

Jak vypadal prvni telefon?

První telefony byly čistě mechanická zařízení. Nejobvyklejší byl trubkový telefon. První známý popis je z roku 968, podle něhož čínský vynálezce Kung-Foo-Whing využil roury k hovoru na dálku. Může se také zeptat, kdo vymyslel dotykový telefon? MobilMania.cz: Filip Kůžel, Jan Láska. IBM Simon, který měl některé prvky, které dodnes používají moderní smartphony, se začal prodávat v létě 1994, tedy před 23 lety. Uměl na svou dobu neuvěřitelné věci, nebyl drahý, přesto díru do světa neudělal. Poprvé se představil už koncem roku 1992, ale bylo to až 16.

Kolik stál prvni mobil?

Přístroj dokázal být na jedno nabití na příjmu maximálně osm hodin nebo zprostředkovat zhruba třicetiminutový hovor. V době svého uvedení na trh nebyla Motorola DynaTAC 8000x vůbec levnou záležitostí. Zájemce přišla na 3995 amerických dolarů, což z ní činilo exkluzívní zboží pro dobře situované zájemce.

By Jamnes

Kdo vyrábí telefony aligátor? :: Jak smazat profilovou fotku na Messengeru?
Užitečné odkazy