Domovská stránka > C > Co Je To Stolní Tenis?

Co je to stolní tenis?

Stolní tenis (hovorově ping-pong) je bezkontaktní míčový sport hraný s pálkou. Na rozdíl od podobných sportů, jako jsou tenis, badminton nebo squash tvoří hrací plochu rozdělenou síťkou na dvě poloviny u stolního tenisu horní deska stolu nad úrovní země, podél které se pohybují hráči.

Přečtěte si více

Kdo vymyslel stolní tenis?

John Jaques si patentoval svou variantu sestávající z pálek potažených pergamenem a velkého, padesátimilimetrového míčku z korku a síťky. Zároveň ji nazval „ping-pong“, zatímco jiní výrobci používali výrazy jako „whiff-whaff“ nebo „flim-flam“, případně mnohem nudnější „stolní tenis“. Jaký je rozdíl mezi stolním tenisem a ping pongem? Ping pong většina lidí vnímá jako označení pro stolní tenis. Už několik let to ale neplatí. Stále větší oblibu si totiž získává právě ping pong. Ten se, na rozdíl od stolního tenisu, hraje s pálkou se speciálními potahy, které mají vlastnosti smirkového papíru.

Může se také zeptat, jak dlouho trva ping-pong?

Jeden set se hraje do 11 bodů, musí však být alespoň 2bodový rozdíl – za stavu 10:10 se tedy hraje tak dlouho, dokud to není splněno (např. 15:13). Kromě podání se pravidelně střídají i strany, a to po každém setu. V posledním rozhodujícím setu se strany střídají i ve chvíli, kdy jeden z hráčů dosáhne v setu 5 bodů. Můžete se také zeptat, jak se podává ve stolním tenise? Podání

  1. Při podání (uvedení míčku do hry) se míček musí po odehrání nejprve dotknout přesně jednou hrací plochy stolu na straně odehrávajícího, pak alespoň jednou na straně soupeře.
  2. Pokud se míček při podání mezi oběma doteky stolu dotkne také síťky (nets), podání se opakuje.

Jak se hraje stolní tenis?

Cílem hry je zahrát míček pálkou tak, aby se alespoň jednou dotknul hrací plochy stolu na soupeřově straně. Předtím se však nesmí (kromě podání) dotknout žádného jiného předmětu kromě síťky. Pokud se při podání dotkne sítě, tak se zahrávaný servis opakuje. Pokud jde o to, na kterých oh se poprvé hrál stolní tenis? První světový šampionát ve stolním tenisu hostil Londýn již v roce 1926, olympijské premiéry se „ping-pong“ dočkal až roku 1988 příznačně v korejském Soulu.

Kdy vznikl pong?

Pong je jedna z nejstarších videoher. Je to tenisová počítačová hra s jednoduchou 2D grafikou pro dva hráče. Hra originálně vyšla pod firmou Atari v roce 1972. Kde si lze v Brně zahrat stolní tenis? Tipy na sportoviště

  • Salesiánské středisko - lezecká stěna Brno Líšeň Kotlanova 13, Brno-Líšeň
  • SPORTCENTRUM IVANOVICE. Černohorská 245/22, Brno.
  • Hotel Atlantis. Rozdrojovice 177.

Odkud pochází ping-pong?

Ping pong neboli stolní tenis pochází z Číny.

By Jacynth Whitehill

Co se stane pokud se míček při podání dotkne sítě? :: Jak spárovat sluchátka Marshall?
Užitečné odkazy