Domovská stránka > C > Co To Je Stolní Počítač?

Co to je stolní počítač?

Stolní počítač či desktop je osobní počítač určený pro pravidelné používání na jednom místě na pracovním stole nebo v jeho blízkosti, a to vzhledem k jeho velikosti a nárokům na napájení.

Přečtěte si více

Podle toho, jaký stolní pc?

Výhodným pořízením již sestaveného stolního počítače za 15 000 korun je Acer Aspire TC-1660. Toto hotové řešení má sice slabší 4jádrový procesor Intel Core i3, pouze 8 GB RAM a postrádá druhý magnetický disk, na druhou stranu ale potěší optickou mechanikou, myší, klávesnicí a licencí na MS Windows 10 Home v ceně. Jak vybrat domácí stolní počítač? Při výběru se soustředíme především na procesor, který Vám zaručí rychlost počítače. Mezi další důležité parametry patří operační paměť. Za minimální velikost se považují 4GB RAM, v případě náročnějších aplikací nebo hraní her se dá považovat za minimum 8GB nebo více.

Jak vybrat Kancelarsky počítač?

Nejvýkonnější procesory svojí základní frekvencí přesahují i hranici 4 GHz. Podobné to je u technologie Intel Turbo Boost 2.0, která dosahuje v průměru 2,8 GHz. Nejvýkonnější a nejdražší modely však nabídnou výkon až 5,2 GHz. Pokud sháníte kancelářský počítač, hodnoty okolo 2 – 2,5 Ghz jsou pro vás ideální. Co je to počítač? Počítač je zařízení sloužící k automatizovanému výpočetnímu zpracování informace – vykonává programové instrukce a zpracovává data. Zpracovává symboly podle předem určeného postupu, rychle a přesně provádí složité operace a je schopen číst, zpracovávat a ukládat velké množství symbolů (dat).

Může se také zeptat, jakou pc sestavu?

Nejlepší herní PC sestava do 50 000 Kč

Pokud chcete vynaložit 50 000 korun na nový herní počítač, tím nejlepším řešením je Lynx Challenger 10462842. Jako procesor byl zvolen 6jádrový procesor Intel Core i5-12400F a jako grafická karta velmi výkonná NVIDIA GeForce RTX 3070 Ti. Operační paměť činí standardních 16 GB.
Jaký počítač pro fotografy? Na základní editaci fotek by vám s trochou trpělivosti měl stačit i dvoujádrový procesor s výkonem okolo 2 GHz. Dobrým zástupcem této kategorie jsou procesory Intel i3 od 7. generace nebo řada AMD A9. Na opačném konci stojí procesory Intel i7 nebo i9 a jejich protějšky z dílny AMD – řada Ryzen 7 nebo A10.

Jak vybrat kvalitní počítač?

Čím větší paměť RAM, tím lépe. Procesor má dostatek prostoru pro ukládání dat, aniž by musel pokaždé sahat do pevného disku a již jednou použitá data znovu pracně získávat. Celý proces je pak mnohem rychlejší a efektivnější. Pokud používáte mnoho aplikací současně, pořiďte si počítač s alespoň 4 GB operační pamětí. Jaký mini počítač? Vůbec největší zájem je mezi zákazníky v současnosti o Mac mini M1 2020, který si můžete pořídit za 31 490 Kč vč. DPH. Pokud vás zajímají spíše nejlepší mini PC z hlediska hodnocení uživatelů, tak se podívejte do kategorie mini PC recenze a testy. Značky Intel RASPBERRY Lenovo ZOTAC ASUS Acer další...

Jak vybrat notebook pro domácnost?

Při výběru notebooku se zaměřte i na konkrétní parametry procesoru. Zvláště se jedná o frekvenci (udáváno v GHz) a počet jader. Obecně lze říci, že čím bude mít procesor více jader a čím vyšší bude jeho frekvence, tím vyššího výkonu se u svého notebooku dočkáte.

By Evy

V čem otevřít EXE soubor? :: Jaký procesor do notebooků?
Užitečné odkazy