Domovská stránka > C > Co Je To Reklama Definice?

Co je to reklama definice?

Reklama je placená nebo neplacená propagace výrobku, služby, společnosti, obchodní značky nebo myšlenky, mající obvykle za cíl zvýšení prodeje. Podle použitého média se rozlišuje televizní, novinová, internetová, rozhlasová, plakátová nebo jiná.

Přečtěte si více

Proč reklamy?

Jako potenciální spotřebitelé jsme denně vystaveni několika tisícům reklamních či inzertních sdělení. Některé z nich se snaží apelovat na náš rozum, jiné spíše na naše emoce. Každopádně snahou reklamy je prodat a zapsat do našeho povědomí značku. Který typ reklamy bývá účinnější a proč, přibližuje psycholog Jan Urban. Jaká má být reklama? Reklama musí být slušná, čestná a pravdivá. Musí být vytvářena s vědomím odpovědnosti vůči spotřebiteli i společnosti.

Jaké prostředky používá reklama?

Výrazové prostředky reklamy, slogan, i samotný vizuál se změnily. Koncem 18. století měla reklama podobu jednoduchých sdělení, případně vyobrazení výrobku v černobílém provedení. Co je to podprahová reklama? Podprahová reklama (v angličtině subliminal advertising) je typ reklamy, který využívá tzv. podprahového signálu k ovlivňování podvědomí příjemců této reklamy.

Také, co je typické pro reklamu?

Jejím smyslem je doručit reklamní sdělení (message) cílové skupině a změnit její uvažování, chování – typicky za účelem prodeje produktu či komunikované značky. Jedná se primárně o placené informace, které jsou šířeny především prostřednictvím televizí, tiskem, rádiem, outdoorem nebo internetem. Proč je reklama důležitá? Když s reklamou půjdete ven, zasáhnete i zákazníky, kteří by o vás jinak nevěděli. Venkovní reklama je také nejúčinnějším prostředkem pro podporu online aktivity – podle průzkumů se 46 % lidí o firmě či jejich produktech, které hledají na internetu, dozvěděli právě z billboardu.

Jak se tvori reklama?

Reklamou se rozumí jakákoli placená forma nepřímého představení a propagace zboží, služeb či myšlenek, zprostředkovaná zpravidla reklamní agenturou/specialistou na reklamu. Reklama tvoří součást tzv. komunikačního mixu, kam kromě této kategorie patří ještě podpora prodeje, PR či osobní prodej. Jak působí reklama na člověka? Reklama nám nejen vnucuje, co si máme koupit, ale také nám diktuje, co máme dělat, jak máme žít. Reklama je záludná, svým opakováním i atraktivitou v nás vyvolává touhu vlastnit, přesvědčuje nás, že pokud dané zboží nemáme, nejsme spokojení, jako jsou lidé v reklamě.

Co by měla mít reklama?

Informační odměna: Reklama by měla obsahovat zajímavé informace, které jsou pro uživatele nové. Emoční odměna: Reklama by uživatele měla oslovit i pocitově, nabídnout mu emoce. Nápadnost: Obrázek reklamy by měl působit jako magnet, který přitáhne uživatelovu pozornost.

By Allyson

Co je úkolem reklamy? :: Co je Předsadka v knize?
Užitečné odkazy