Domovská stránka > C > Co Je Předsadka V Knize?

Co je Předsadka v knize?

Předsádka papírové, či pergamenové dvoulisty umísťované mezi knižní blok a desku (odtud angl. endpaper, něm. Vorsatzblatt). Dvoulisty stejně jako vazy zpevňují přechod mezi deskami a blokem knihy a chrání krajní složky (odtud fr.

Přečtěte si více

Co je to přebal?

Přebal. List papíru, zpravidla laminovaný, který obaluje desky knihy. Bývá založen a graficky odpovídá deskám knihy. Plní funkci informativní a ochrannou. Jak se nazývá poslední stránka knihy? technické tiráži na poslední stránce knihy (autor, titul, překladatel, jméno a adresa nakladatele, rok vydání, ISBN). Vakát je prázdná stránka kdekoli v knize. Předsádka je dvojlist těžšího papíru, který v knihách s pevnou vazbou spojuje knižní blok a desky.

Také, jak se správně píše obsah knihy?

obsah (Stručný popis toho, o čem knížka vypráví. Stačí pár vět. Soustřeď se na hlavní postavy (kdo), hlavní děj (o čem), kdy se to odehrálo a kde (prostředí), piš vlastními slovy – neopisuj nic z obalu knížky ani odjinud, zkus to převyprávět sám) A další otázka, co je přídeští? Přídeští homonymum označující jednak samotnou vnitřní stranu knižní desky (angl. inside cover, fr. plat intérieur, něm.

Pokud jde o to, co je to tiráž knihy?

Tiráž (z francouzštiny tirage, což znamená náklad) je soupis údajů, obsahující technické a vydavatelské informace a uvedený v periodické i neperiodické tiskovině (noviny, časopis, kniha). Jak se nazývá kniha která nemá tuhé desky? knižní blok - označuje svázané a oříznuté listy knihy bez desek.

Tak co je knižní blok?

contents [binding] nebo inner book, fr. corps de reliure, něm. Buchblock) vlastní tělo knihy kodexového typu bez desek. Blok tvoří jednak falcované a náležitě kompletované složky a jednak separátní přílohy včetně přední a zadní předsádky. Co je titulní list? titulní list. Hlavní vstupní list v knize, obsahující základní údaje o dokumentu.

Co je titulní strana knihy?

title page, fr. page de titre, něm. Titelseite) lícová část titulního listu s informačním a estetickým potenciálem textových, dekorativních a ilustračních složek, jejíž výběr a grafické uspořádání podstatně přispěly k emancipaci tištěné knihy.

By Joub

Co je to reklama definice? :: Co je to editor registru?
Užitečné odkazy