Domovská stránka > C > Co Je To Bannerová Reklama?

Co je to bannerová reklama?

Banner (anglicky „prapor“, „plakát“, česky se někdy označuje jako reklamní proužek) je druh reklamy používaný na WWW stránkách, či v softwarových aplikacích. Jedná se o zpravidla obdélníkový obrázek či animaci, případně interaktivní grafiku zobrazenou nejčastěji poblíž okraje obrazovky.

Přečtěte si více

Může se také zeptat, co při plánování obsahové reklamy chápeme pod pojmem umístění?

Umístění: Definice

  • Umístění může mít několik podob, například celý web, určité stránky webu, jedna reklamní jednotka nacházející se na určité stránce, video, aplikace pro mobilní telefon atd.
  • Konkrétní umístění můžete vybrat nastavením cílení na umístění.
Co je Google Display Network? Jedná se o síť webů, které umožnily Googlu zobrazovat reklamy, které si firmy navolí skrze Adwords. Tato síť sdružuje miliony webů po celém světě. Zde všude lze umisťovat bannerovou reklamu nebo reklamu formou textu (tzv. kontextovou).

Jak se počítá CPT?

Výpočet CPT

Pokud nemůžete ve svém systému najít tuto metriku, neplatíte tak přímo za tisíc zobrazení, můžete si CPT dopočítat následovně: CPT = (cena / počet zobrazení) * 1 000 [protože chceme cenu za tisíc]
Jak vypočítat imprese? Platba za počet zobrazení se nazývá PPV (Pay per View) Orientačně se ceny pohybují od 5 Kč do 3 000 Kč za tisíc zobrazení. Například u internetového magazínu zaměřeného na Auto-moto, se za banner v záhlaví stránky bude CPT 350 Kč, tedy za každých tisíc zobrazení zaplatí inzerent 350 Kč.

Jak sestavit síťový graf?

Síťový graf zapisujeme ve tvaru G = (V, E). Posloupnost hran v síťovém grafu, u které koncový uzel každé hrany (mimo poslední) se shoduje s počátečním uzlem následující hrany, se nazývá cesta. Součet dob trvání všech činností tvořící cestu je doba trvání cesty. Jaké výhody má při propagaci produktu a služeb v Určitě lokalitě použití reklam ve vyhledávačích? reklamreklamyproduktechslužby

  • Obvykle vylepšují viditelnost reklamy.
  • Často se zobrazují pod výsledky organického vyhledávání.
  • Mohou zlepšit míru prokliku.
  • Zobrazují se v nich další informace o firmě.

Může se také zeptat, jak obsahové reklamy google zajišťují každý den výsledky tisícům inzerentů?

Díky flexibilním cenovým modelům (CPM, CPC a CPA), nejoblíbenějším formátům obsahové reklamy a transparentním přehledům výkonu zajišťuje Obsahová síť Google každý den spokojenost tisíců inzerentů na celém světě. Kde se nedá využít reklama ve vyhledávači síti? Nevýhody kampaně ve vyhledávací síti

Reklama má smysl pouze v případě, kdy lidé Vaše produkty nebo služby vyhledávají. Pokud se zabýváte něčím hodně specifickým co lidé neznají, dosah reklamy ve vyhledávací síti bude velmi malý. Reklama se tedy nehodí pro uvádění nových produktů na trh.

Jak naplánovat kampaň?

Označkujte všechny odkazy, bannery a reklamy. Vše, co jde měřit, měřte. Především u online kampaní trvejte na důsledném značkování všech kanálů. Jen tak budete moci vyhodnotit, co fungovalo a co ne.

By Hubsher Frangiamore

Kolik zabírá systém Windows? :: Co je to CPC?
Užitečné odkazy