Domovská stránka > P > Proč Nefunguje Funkce Svyhledat?

Proč nefunguje funkce Svyhledat?

Řešení:Pokud jste si jistí, že v tabulce existují příslušná data a funkce SVYHLEDAT je nezachytí, udělejte si čas, abyste ověřili, že odkazované buňky nemají skryté mezery nebo netiskne znaky. Ujistěte se také, že buňky dodržují správný datový typ. Například buňky s čísly by měly být formátovanéjako Číslo a ne Text.

Přečtěte si více

Jak použít funkci Svyhledat?

Syntaxe SVYHLEDAT. Funkce SVYHLEDAT (anglicky název: VLOOKUP) vyhledá v prvním sloupci tabulky požadovanou/hledanou hodnotu a vrátí hodnotu, která je ve stejném řádku (jako nalezená hodnota), ale nachází se v jiném (námi určeném) sloupci zdrojové tabulky. Jak funguje Svyhledat Excel? V nejjednodušší podobě funkce SVYHLEDAT říká: =SVYHLEDAT(Co chcete hledat, kde ho chcete hledat, číslo sloupce v oblasti obsahující hodnotu, která se má vrátit, vrátit přibližnou nebo přesnou shodu – označenou jako 1/PRAVDA nebo 0/NEPRAVDA).

Také, jak funguje funkce index?

Funkce INDEX vrací hodnotu nebo odkaz na hodnotu v tabulce nebo oblasti. Funkce INDEX se dá použít dvěma způsoby: Pokud chcete vrátit hodnotu zadané buňky nebo matice buněk, podívejte se na maticovou formu. Pokud chcete vrátit odkaz na zadané buňky, podívejte se na formu odkazu. Jak hledat v Excelu? Vytvoření vyhledávacího vzorce pomocí Průvodce vyhledáváním (Excel 2007 )

  1. Klikněte na buňku v oblasti.
  2. Na kartě Vzorce klikněte ve skupině Řešení na tlačítko Vyhledat.
  3. Pokud příkaz Vyhledávání není k dispozici, musíte načíst Průvodce vyhledáváním Doplněk programu.
  4. Klikněte na tlačítko Microsoft Office.

Tak jak na funkce v excelu?

Funkce listu jsou seřazené do kategorií podle funkčnosti. Pokud chcete projít funkce v kategorii, klikněte na ni. Nebo stiskněte Ctrl+F pro vyhledání funkce po zadání prvních pár písmen nebo popisného slova. Jak kopírovat funkcí Svyhledat? Kopírování vzorce

  1. Vyberte buňku obsahující vzorec, který chcete zkopírovat.
  2. Ve skupině Schránka na kartě Domů klikněte na Kopírovat.
  3. Udělejte jedno z tohoto:
  4. Ověřte, že odkazy na buňky ve vzorci vytvářejí výsledek, který chcete.
  5. Vyberte buňku, která obsahuje vzorec.

Jak použít funkcí Sumif?

Funkce SUMIFS, jedna z matematických a trigonometrických funkcí, přidává všechny argumenty, které splňují několik kritérií. Použijte ji třeba, když chcete sečíst počet prodejců v zemi, kteří (1) žijí ve městě s jedním PSČ a (2) jejichž zisky překračují konkrétní hodnotu v korunách. Také, jak vyhledat hodnotu v excelu? Maticová forma funkce VYHLEDAT prohledá první řádek nebo sloupec Matice, najde hledanou hodnotu a vrátí hodnotu buňky s odpovídajícím umístěním v posledním řádku nebo sloupci dané matice. Tato forma funkce VYHLEDAT se používá, pokud se hledané hodnoty nacházejí v prvním řádku nebo sloupci matice.

A další otázka, jak porovnat dva listy v excelu?

Zobrazení dvou listů z různých sešitů vedle sebe

Pokud máte otevřených více než dva sešity, Excel zobrazí dialogové okno Porovnat vedle sebe. V tomto dialogovém okně klikněte v části Porovnat vedle sebe na sešit obsahující list, který chcete porovnat s aktivním listem, a potom klikněte na OK.

By Juliana

Co znamená přesah v Excelu? :: Jak změna přihlášení do Windows 10?
Užitečné odkazy