Domovská stránka > C > Co Je To Křížený Kabel?

Co je to křížený kabel?

Křížený UTP kabel se používá při propojení dvou stejných zařízení (např. PC – PC, router – router) a přímý na vše ostatní (z routeru do PC).

Přečtěte si více

Jak poznat křížený kabel?

Křížený kabel poznáš tak, že se podíváš na koncovky. Pokud jsou barevné žíly zapojeny stejně, je to nekřížený. Může se také zeptat, co je to ethernetový kabel? Ethernet (výslovnost iːθərnɛt) je název souhrnu technologií pro počítačové sítě (LAN, MAN) z větší části standardizovaných jako IEEE 802.3, které používají kabely s kroucenou dvojlinkou, optické kabely (ve starších verzích i koaxiální kabely) pro komunikaci přenosovými rychlostmi od 1 Mbit/s po 400 Gbit/s.

Jaký kabel se v současné době používá pro připojení k internetu?

S Ethernetem se dnes setkáváme téměř ve všech počítačích a zařízeních připojených k Internetu nejčastěji v podobě kroucené dvojlinky s konektorem RJ-45, dříve se hojně používalo připojení koaxiálním kabelem s koncovkami BNC nebo AUI a v některých případech také optickým kabelem s patřičným konektorem. Jaký sítový kabel? Pokud jde o koncovky síťových kabelů, v naprosté většině případů je správnou volbou konektor RJ-45. Tento osmipinový konektor nachází využití se stíněnými i nestíněnými síťovými kabely a boduje schopností přenášet velký datový tok. RJ-45 je typický rovněž způsobem připojení vodičů a nutnosti využití krimovacích kleští.

Co je to UTP?

UTP může být: unshielded twisted pair – druh kabelu, nestíněná kroucená dvojlinka. Micro Transport Protocol (µTP, uTP) – přenosový protokol. uridintrifosfát – jedna ze základních stavebních částí RNA. Lidé se také ptají, jak poznat datový kabel? Jako první zjistěte, jaký typ konektoru má váš mobilní telefon, pro který chcete datový kabel používat. Micro USB konektor poznáte podle toho, že je z jedné strany plochý a nejde do mobilu strčit "vzhůru nohama". Konektor USB-C je pravidelný ovál a jde do mobilu strčit z obou stran (i otočený "vzhůru nohama").

Jak poznat ethernet kabel?

Písmenko před lomítkem určuje typ stínění celého kabelu. Písmenko před TP určuje typ stínění krouceného páru. pásmo 100 MHz, typ UTP, určeno pro 100 Mbps, ale zvládá i 1 Gbps. pásmo 100 MHz, typ UTP, určeno pro 1 Gbps, využívá všechny 4 páry. Jak vybrat UTP kabel? V současné chvíli je nejpopulárnějším typem UTP kabelu typ UTP-CAT5e, který nahradil na většině míst starý koaxiální kabel, který nebyl schopen držek krok s dobou a potřebou stále rychlejších a spolehlivějších sítí.

Jak zapojit LAN kabel?

Zapojení probíhá stejně, srovnáte kabely, nasadíte na kontektor a pomocí krimpovacích kleští zacvaknete. Pozor! Drátky UTP kabelu se na koncích neobnažují, konektor RJ45 má malé nožíky, které se do drátků zaseknou.

By Raynard

Jak funguje LAN? :: Jak Zaheslovat e mail?
Užitečné odkazy