Domovská stránka > K > Kde Se Mluví Francouzsky?

Kde se mluví francouzsky?

Francouzština (dříve též nazývaná franština) je románský jazyk, je státním jazykem např. ve Francii, Belgii, Švýcarsku, Kanadě a v některých afrických zemích.

Přečtěte si více

Proč je čeština těžký jazyk?

Pro koho je vlastně čeština těžká? Složitosti dnešní češtiny se pohybují v rámci, který se příliš neodlišuje od složitostí jiných moderních spisovných jazyků Evropy. Potíže s češtinou mají spíše sami Češi, kteří jsou si vědomi celé tíhy historického a sociolingvistického vývoje a nadbytku dublet, variant atd. atd. Co je to staroslověnština? Staroslověnština neboli stará církevní slovanština je nejstarší slovanský spisovný jazyk. Spisovná norma vznikla na základě nářečí používaného v okolí Soluně v 9. století.

Co je indoevropský jazyk?

Indoevropská jazyková rodina (tento pojem zavedl poprvé roku 1813 Thomas Young) je skupina jazyků, které se společně vyvíjely v rozsáhlých oblastech Eurasie z předpokládaného indoevropského prajazyka. Indoevropské jazyky jsou nejrozšířenější jazykovou rodinou na Zemi. Může se také zeptat, kdo vytvořil staroslověnštinu? Staroslověnštinu vytvořili na žádost velkomoravského knížete Rostislava // Rastislava dva bratři, rodilí Řekové ze Soluně, Konstantin, pozdějším mnišským jménem Cyril, a Metoděj, jako nástroj činnosti misijní, církevně organizační a nábožensky vzdělávací na Velké Moravě, kam přišli r. 863; viz ↗Velká Morava.

Jak dlouho trvá naučit se arabsky?

„Naučte se arabsky mnohem rychleji než s konvenčními metodami učení – a to jen za 17 minut denně“ Rychlá a vysoce efektivní metoda učení, která je zábavná: První konverzace v arabštině bude možná po 3 hodinách – plynulé jazykové znalosti po 50 hodinách – pro počítač, smartphone a tablet. Jak píši Arabové? Arabské písmo je stejně jako řecké nebo hebrejské založeno na fénickém typu písma. Na rozdíl od latinky má pouze psanou formu písma. Nemá sice velká a malá písmena, ale zato většina písmen má 4 podoby: pro výskyt na počátku slova, uprostřed, na konci nebo samostatně.

Pokud jde o to, kolik má arabština slov?

arabština

Arabština

Arabština (العربية, Al-ʿarabíja)
Počet mluvčích250 miliónů jako liturgický jazyk více než 1 miliarda
KlasifikaceAfroasijské jazyky Semitské jazyky
PísmoArabské písmo
Postavení
Kam patří estonština? Estonštinaestonsky

Estonština
Estonština (eesti keel)
RozšířeníEstonsko
Počet mluvčích1,15 milionu
KlasifikaceUralské jazyky Ugrofinské jazyky Laponsko-finské jazyky Baltofinské jazyky
PísmoLatinka

Kde žijí Baskové?

Baskové (baskicky Euskaldunak, španělsky Vascos, francouzsky Basques) jsou obyvateli středoseverní části Španělska a jihozápadního cípu Francie při Biskajském zálivu. Většina jich je soustředěna v autonomním společenství Baskicko, kde jich žije něco přes 2 miliony.

By Bethezel Mencer

Co je to iOS? :: Jaký jazyk má nejvíc pádu?
Užitečné odkazy