Domovská stránka > J > Jak Dlouho Budou Podporovány Windows 10?

Jak dlouho budou podporovány Windows 10?

Konec podpory Windows 10 bude 14.

října 2025 bude ukončena podpora systému Windows 10 pro soukromé uživatele a bezpečnostní aktualizace budou k dispozici naposledy. Systémy, které splňují hardwarové požadavky, mohou na Windows 11 upgradovat zdarma.

Přečtěte si více

Kdy vyjde Windows 11?

Windows 11 je další velkou verzí operačního systému Windows, kterou společnost Microsoft plánuje vydat před koncem roku 2021. Společnost Microsoft nevydala jinou verzi Windows celých 6 let, protože je operační systém Windows 10 neustále vylepšován. Kdy končí Windows XP? Z toho důvodu od 8. dubna 2014 už není dostupná technická podpora pro Windows XP včetně automatických aktualizací, které pomáhají chránit váš počítač. Microsoft taky přestal ve Windows XP nabízet ke stažení program Microsoft Security Essentials.

Jak dlouho bude podpora Windows 7?

Společnost Microsoft nedávno oznámila, že dne 14. ledna 2020 oficiálně zahájí fázi konce podpory (end of life) systému Windows 7. V tento den společnost přestane podporovat operační systém (OS) Windows 7 na noteboocích a stolních počítačích a nebude jej nadále opravovat aktualizacemi zabezpečení. Lidé se také ptají, jak stáhnout windows 8? Kde stáhnout Windows 8 ISO (Download)

Na stránce www.microsoft.com/cs-cz/software-download/windows8 klikněte na tlačítko Stáhnout nástroj. Stažený soubor se jmenuje Mediacreationtool.exe a pomocí něj vytvoříte aktuální instalační dvd nebo USB s Windows 8 / 8.1.

Lidé se také ptají, kdy vychází aktualizace windows?

Až bude aktualizace Windows 10 z listopadu 2021 připravená pro vaše zařízení, bude k dispozici ke stažení a instalaci ze stránky Windows Update v Nastavení. Zvolte si pro stažení aktualizace časový úsek, který vám nejvíce vyhovuje. K dokončení instalace pak budete muset zařízení restartovat. Co nového přináší Win 11? Přináší přepracované prostředí, některé nové funkce, vyšší stabilitu a vyšší úroveň zabezpečení. Na druhou stranu toto klidně mohl zahrnovat jen upgrade Windows 10. To, že se Microsoft rozhodl přinést všechny tyto inovace v nové verzi Windows, má pravděpodobně ryze obchodní motiv.

Lidé se také ptají, Čím nahradit windows?

Pokud uživatelé nechtějí setrvávat u Windows, nemusí se ani spoléhat na platformu společnosti Microsoft, místo toho mohou zkusit klidně bezplatnou alternativu – operační systém Linux. Na trhu je několik různých verzí (tzv. distribucí), které se od sebe liší funkcionalitou i samotným uživatelským prostředím. Kdy si budu moct stáhnout Windows 11? Upgrade na Nový Windows začne být dostupný na konci roku 2021 a potom v roce 2022.

Proč upgradovat na Windows 11?

To je výborné zejména pro velké monitory. Windows 11 si také konečně pamatují umístění aplikací při práci na více displejích a třeba při odpojení externího monitoru nedojde k jejich přeházení. Nový systém bude bezpečnější. Microsoft sice bude vydávat aktualizace i pro Desítky, ale Jedenáctky budou mít logicky přednost.

By Simonne Harish

Jak zjistit jestli mi půjde Windows 11? :: Kdy končí podpora Windows?
Užitečné odkazy