Domovská stránka > J > Jak Dlouho Existuje Wi-Fi?

Jak dlouho existuje Wi-Fi?

Historie. Wi-fi jako takový není zcela nový standard. Je založen na principu rozprostřeného spektra, který si roku 1942 nechali patentovat hudební skladatel George Antheil a herečka rakouského původu Hedy Lamarr.

Přečtěte si více

Kdo vymyslel Wi-Fi?

Wi-Fi/Vynálezci Kdy byl vymyšlen Internet? Jejím tvůrcem je Tim Berners-Lee. Ten v letech 1989–1991 – v rámci svého působení v Evropské organizaci pro jaderný výzkum CERN – vytvořil hypertextovou síť, která pomocí odkazů umožňovala propojit informace uložené na různých počítačích či v různých souborech. Součástí byl i první prohlížeč.

A další otázka, kdo a kdy začal internet jako první využívat?

Počátky internetu. Jako první byla dálková komunikace mezi počítači vyvinuta pro poloautomatické vojenské radarové systémy (AN/FSQ-7) a jejich obdobu v automatických rezervačních systémech aerolinií na konci 50. let 20. století. Kdo se stará o Internet? Nejvyšší autoritou, která kormidlo vývoje Internetu drží nejpevněji, je organizace ISOC (Internet Society), dobrovolné profesní sdružení fungující od roku 1992. Její funkcí je především koordinovat koncepční otázky spojené s Internetem.

Jaký význam má zkratka Wi-Fi?

Wifi, nebo wi-fi, je zkratkou anglického wireless fidelity, a jedná se o označení bezdrátového připojení k síti, ať už lokální, tedy LAN (local area network), či širší, nebo globální - tedy internetu. Jak se šíří Wi-Fi signál? Nepokládejte Wi-Fi router na podlahu

Neumísťujte Wi-Fi router na zem. Wi-Fi vlny se z routeru zpravidla šíří všemi směry a intenzitu vln u spodu zbytečně pohlcuje podlaha, tedy je vhodnější Wi-Fi router umístit například na polici.

Také, co je to wi-fi?

Samotný název WiFi vytvořilo WECA – (Wireless Ethernet Compatibility Alliance) a v principu jde o bezdrátovou technologii v bezlicenčním nekoordinovaném pásmu 2,4 GHz (ISM - Industry, Science, Medical), založenou na protokolu 802.11b. Kde je heslo na Wi-Fi? V dialogovém okně Wi-Fi – stav vyberte Vlastnosti bezdrátového připojení. V dialogovém okně Vlastnosti bezdrátové sítě vyberte kartu Zabezpečení a pak zaškrtněte políčko Zobrazit znaky. Vaše Wi-Fi síťové heslo se zobrazí v poli Klíč zabezpečení sítě.

Na jakém principu funguje Wi-Fi?

Rádio pro WiFi dokáže měnit přenosové frekvence. 802.11b dokáže přímo vysílat na kterémkoliv ze tří pásem, nebo může rozdělit šířku přenosového pásma na mnoho kanálů a přepínat se mezi nimi. Díky tomu je umožněná komunikace několika WiFi zařízení současně bez obav, že se budou navzájem rušit.

By Lemmuela Figgers

Co chrání autorská práva? :: Jaké telefony přestanou fungovat?
Užitečné odkazy