Domovská stránka > C > Co Je To Windows Boot Manager?

Co je to Windows Boot Manager?

Boot manager je nástroj, který umožňuje zavádět operační systém z různých zařízení, případně definovat operační systém, který má být aktuálně zaveden, a nastavit pravidla zavádění operačních systémů na daném počítači – jako je definování výchozího operačního systému a další.

Přečtěte si více

Jak zapnout Secure Boot?

BootBootUEFI

Povolení funkce Secure Boot

  1. Spusťte počítač.
  2. Jakmile se zobrazí logo Dell, stiskněte klávesu F2 a přejděte do systému BIOS.
  3. Následující kroky se mohou lišit v závislosti na modelu počítače:
Co je zabezpečené spouštění? Secure Boot je důležitá funkce zabezpečení navržená tak, aby se po spuštění počítače (botách) načítal škodlivý software. Většina moderních počítačů je schopná zabezpečeného spouštění, ale v některých případech může být nastavení, která způsobují, že počítač není schopen zabezpečeného spuštění.

Kde najdu Secure Boot?

K nalezení většinou v Security záložce, případně Boot či Authentication. Povolení Secure Boot by mělo být dostupné v témže místě, prostě změnou na Enabled. Jak zapnout zabezpečené spuštění? Pomocí klávesy se šipkou vpravo vyberte nabídku Konfigurace systému, pomocí klávesy se šipkou dolů vyberte položku Možnosti spouštění a stiskněte klávesu Enter. Pomocí klávesy se šipkou dolů vyberte možnost Zabezpečené spouštění, stiskněte klávesu Enter a pomocí klávesy se šipkou dolů změňte nastavení na Povoleno.

Jak převést Legacy na UEFI?

Před nainstalováním operačního systému vytvořte oddíl FAT32, který chcete převést na rozhraní UEFI. V seznamu Typ disku zvolte GPT. Přejděte na vlastnosti oddílu FAT32. Do pole Proměnná zadejte TSUEFIDrive . Jak otevrit nastaveni BIOSu? Klávesové zkratky, jak se dostat do BIOSu při spuštění PC

Při spouštění vašeho počítače můžete stisknutím nějaké klávesy odeslat příkaz ke vstupu do BIOSu. Klávesová zkratka pro vstup do BIOSu může být například DEL, ESC, F11, F2 nebo F10. Klávesové zkratky se liší podle značky a typu počítače.

Jak nastavit bootování v BIOSu?

Klikněte na volbu Advanced BIOS Features.

  1. Zde kliknout na položku Hard Disk Boot Priority.
  2. Rozbalí se vám nabídka First Boot Device a zde vyberete, na jakém disku máte instalaci operačního systému.
  3. Poté, co si zvolíte CD/DVD/USB, potvrďte ENTER a uložte stiskem klávesy F10.
Jak instalovat UEFI? Nastavení UEFI
  1. Před instalací nejprve vypněte počítač a odpojte všechny interní i externí pevné disky, USB flash disky atd.
  2. Zapněte počítač a spusťte UEFI rozhraní.
  3. V UEFI rozhraní přejděte do boot menu a nastavte následující
  4. Stisknutím klávesy F10 uložte změny a restartujte počítač

Co to je CMS?

Compatibility Support Module (CSM), který můžete zapnout, pokud chcete spouštět počítač v režimu kompatibilním s klasickým BIOSem. Právě tento režim využíváte, když u nového notebooku nebo desky „vypínáte UEFI“.

By Gowon Polton

Co znamená 4K rozlišení? :: Jak zjistit velikost pevného disku?
Užitečné odkazy