Domovská stránka > K > Kdo Vlastni Iveco?

Kdo vlastni Iveco?

V roce 2003 se 100% vlastníkem Irisbusu stalo IVECO a začala nová etapa rozvoje společnosti, která vyústila ve změnu značky Irisbus na IVECO BUS v roce 2013. Díky našim zkušenostem a silnému zázemí nadnárodní skupiny CNH Industrial se dnes autobusy IVECO BUS úspěšně prodávají po celém světě.

Přečtěte si více

Co se vyrabi ve Vysokém Mýtě?

Sortiment vysokomýtské továrny sahá od nízkopodlažních městských autobusů, přes autobusy pro linkovou dopravu až k turistickým autokarům. Historie společnosti sahá až do roku 1895, kdy ve Vysokém Mýtě vznikla společnost s názvem První východočeská výroba kočárů Josefa Sodomky. Co mají autobusy za motor? Tiskové materiály společnosti uvádí, že 10,8litrový vznětový šestiválec PACCAR MX-11 v provedení Euro 6 nyní nabídne 220 kW, 251 kW, 270 kW, 300 kW a 330 kW, zatímco 12,9litrový přeplňovaný vznětový motor PACCAR MX-13 má disponovat hodnotami 315 kW, 355 kW a 390 kW.

Kolik je v Praze autobusů?

Prahy 1175 autobusů různých typů. Kolik je v Praze autobusových linek?

TramvajeAutobusy
Počet linek34142

Podle toho, kolik váží linkový autobus?

Že to prý ví každý, kdo někdy držel baterii v ruce. A proto prý musí být elektrobus o dost těžší než běžný autobus. Že prý běžné autobusy (na naftu nebo CNG) váží asi 11 tun, ale elektrobus 19 tun. Proč trolejbusy nemají SPZ? Štítky na trolejbusech nejsou značky, nemají oporu v zákoně - nejsou ani vyžadovány, ani zakázány, a hlavně nemají z tohoto pohledu žádnou vypovídací hodnotu (odborníci mě jistě doplní). Je to jako nálepka na dveřích auta, nic víc.

Kde všude jezdí trolejbusy?

Město (provoz)ČlánekZahájení provozu
Brnočlánek30. července 1949
České Budějovicečlánek27. října 1909 28. října 1948 2. května 1991
České Velenice (Gmünd)článek16. července 1907
Děčínčlánek6. ledna 1950
Co je to trolejbus? Trolejbus je tak drážním vozidlem vázaným na linky trolejového vedení. Jakým vozidlem se však stává duobus (v českém názvosloví hybridní trolejbus), když opustí trolejové vedení. Není již vozidlem drážním, ale současně není ani vozidlem silničním. Jakési "UFO" na českých silnicích.

Kde sidli Iveco?

Iveco je společnost zabývající se výrobou lehkých, středních a těžkých užitkových vozidel, autobusů, speciálních vozidel a motorů. Název je zkratkou pro Industrial vehicle corporation. Společnost sídlí v Turíně.

By Nitz

Kdy byla vynalezena Disketa? :: Co je to autobus?
Užitečné odkazy