Domovská stránka > K > Kdy Vzniklo Dvd?

Kdy vzniklo DVD?

Historie DVD

DVD bylo uvedeno na trh v Japonsku roku 1996, ve zbytku světa o rok později. Oficiální standard zapisovatelných/přepisovatelných disků DVD-R(W) vytvořilo DVD Fórum, které bylo založeno v dubnu roku 1997.

Přečtěte si více

A další otázka, kde vzniklo cd?

První CD bylo vyrobeno v srpnu roku 1982 v Hannoveru v první továrně na výrobu lisovaných CD, byla na něm vylisována Alpská symfonie Richarda Strausse. Masová výroba pak byla zahájena 17. srpna 1982. Použití pro uložení dat rychle následovalo. Také, jaká je kapacita dvd? DVD+R DL je dvouvrstvý zapisovatelný formát DVD podobný DVD+R. Na disky DVD+R DL lze nahrávat až 8,3 GB na disk oproti 4,7 GB na standardní disky DVD+R. Na disk DVD+R DL lze data nahrát pouze jednou, pak jsou data na disku trvale uložena.

A další otázka, jaký je rozdíl mezi cd a dvd?

Základní rozdíl mezi CD a DVD je v tom, že CD má pouze jeden polykarbonátový disk, zatímco DVD je slepen ze dvou. Ten nejdůležitější rozdíl, který oceníte při ukládání dat, je samozřejmě v kapacitě média. Ta je dána hustotou drážek na polykarbonátovém kotouči. Na jakém principu pracuje DVD RAM? Fyzická datová struktura DVD-RAM je podobná jako u disket a pevných disků, jelikož ukládá data v soustředných kruzích. K diskům DVD-RAM může být přistupováno jako k běžnému pevnému disku a většinou není potřeba k přístupu speciálního softwaru.

Tak kdo vymyslel audiokazetu?

Audiokazeta/Vynálezci Kdo vynalezl dynamit? Dnes je křemelina nahrazena porézními látkami s přídavkem ledku a nejméně s 6 % nitroglycerinu. Alfred Nobel získal patent na dynamit v roce 1867. Vynález dynamitu omlouval Alfred Nobel celkem právem jako dobrodiní, jímž chtěl lidstvu poskytnou spolehlivou a bezpečnou důlní třaskavinu.

Jak se jmenoval první český přehrávač CD?

První přehrávač hudebních kompaktních disků se jmenoval Sony CDP-101 a funkčně se příliš nelišil od současných přehrávačů. Pro český socialistický trh byl důležitý přehrávač Tesla MC 900, který od roku 1985 licenčně z dovezených dílů montovali v továrně Tesly v Litovli - technicky šlo o přehrávač Philips CD204. Kde koupit prázdné CD? Prázdná CD média | DATART.

Jak funguje kompaktní disk CD?

Kompaktní disk (CD, anglicky - compact disc; hovorově cédéčko) je optický disk sloužící k ukládání dat v digitální podobě. Tyto data jsou ukládána do jedné spirály. Spirála začíná u středu CD a smotává se ve tvaru spirály až k jeho konci. Celková délka takovéto spirály může být až šest kilometrů.

By Yerkovich Russo

Co je to CD mechanika? :: Kdo vymyslel zavináč?
Užitečné odkazy