Domovská stránka > K > Kdy Vzniklo Rádio?

Kdy vzniklo rádio?

První způsob rádiového spojení objevil v roce 1896 italský vynálezce Marchese Guglielmo Marconi. Jednalo se o první bezdrátový telegraf. V roce 1895, po jediném roce práce, se mu podařilo vyrobit fungující přístroj. Rok nato tento přístroj předvedl v Anglii a získal na něj patent.

Přečtěte si více

Jak naladit TV zdarma?

Certifikovaný televizor DVB-T2/HEVC je řešením pro příjem zemského televizního digitálního vysílání DVB-T2. Televizor DVB-T2/HEVC vám umožní přijímat programy i ve vysokém rozlišení obrazu (HDTV). Stačí jej připojit k anténě a zvolit v "Menu" "Automatické ladění". Když to vezmeme v úvahu, co je tv přijímač? TV tuner (nebo také televizní tuner) je součástka, která přijímá a dekóduje televizní vysílání. To díky tuneru naladíte na televizi, monitoru nebo jiných zařízeních jednotlivé televizní programy.

Můžete se také zeptat, jak si vybrat televizi?

Na co všechno se při výběru televize zaměřit

  1. Úhlopříčka (celková velikost televize)
  2. Rozlišení (určuje ostrost obrazu)
  3. Funkce Upscaling (přepočítání obrazu z nižšího rozlišení na vyšší kvalitu)
  4. Obnovovací frekvence (má vliv na plynulost scén)
  5. Typ podsvícení (ovlivňuje jas, kontrast i třeba podání barev)
Kdo vlastní česká média?
MAFRA, a.s.
Vlastní kapitál1,1 mld. Kč (2020) 1,9 mld. Kč (2019)
Zaměstnanci1 149 (2020)
Mateřská společnostAgrofert
MajitelAgrofert (100 %)

Také, kdo vlastní televize v Čr?

Všechna významná tuzemská média – s výjimkou Forbesu a veřejnoprávních České televize a Českého rozhlasu – nyní spadají do vlastnictví českých miliardářů. Babiš. Bakala. Dospiva, Křetínský nebo Zach. Kdo je vlastníkem ČT? Česká televize je spoluzakladatelem nevládní neziskové organizace Člověk v tísni.

Kdy bude přechod na DVB-T2?

Poslední velký vysílač odcházejícího televizního standardu DVB-T se odmlčí ve středu 28. 10. 2020. Den po státním svátku tak diváci pozemního televizního vysílání naladí drtivou většinu svých stanic pouze v novém DVB-T2. Jak poznat TV s DVB-T2? Na stránce www.dvbt2overeno.cz je možné zkontrolovat aktuálně prodávané modely. Na ověřovací web odkazují i stránky České televize o přechodu www.digict.cz. Některé nové přístroje už novou síť zvládnou zpracovat. Jsou označené nápisem „DVBT2-HEVC nebo H265“.

V jakém rozlišení vysílá DVB-T2?

Prima jejich tlaku ustoupila a snížila rozlišení na 1280 × 720 px, informoval o tom portál Českého rozhlasu. Výsledek je stále podstatně lepší než běžné SD vysílání (960 × 540 či 720 × 576 px), ale má také daleko ke kvalitnímu Full HD.

By Jobe

Kdo vystupoval na Super Bowl 2022? :: Kdy byla v nalezena televize?
Užitečné odkazy