Domovská stránka > C > Co Jsou To Modemy?

Co jsou to modemy?

modem. Slovo modem vzniklo složením dvou výrazů - modulátor a demodulátor. Je to zařízení, které umožňuje pomocí telefonních linek zprostředkovat komunikaci mezi vzdálenými počítači. Modem konvertuje (převádí) data z digitálních počítačových signálů na signály analogové, které lze posílat přes telefonní linku.

Přečtěte si více

Když to vezmeme v úvahu, jaký je rozdíl mezi routerem a modemem?

Samostatný modem slouží k realizaci internetového připojení. Bez pomoci dalších zařízení nenabízí funkcionalitu pro vytvoření počítačové sítě. Naopak klasický router slouží především k vytvoření počítačové sítě, ovšem nemusí být schopen bez přispění dalšího zařízení přístupu k Internetu. Co je to Wi-Fi modem? Zařízení nezbytné pro připojení počítače (počítačové sítě) k internetu prostřednictvím technologie ADSL. Wi-Fi modem je připojen přes telefonní linku a pokrývá nejbližší okolí, takže díky němu můžete k internetu připojit více počítačů najednou.

Pokud jde o to, co to je router?

Router je zařízení, které slouží k vytvoření počítačové sítě. Propojuje tedy mezi sebou počítače, aniž by musel poskytovat přístup k internetu. Router může mít integrovaný modem, čímž získáte jedno zařízení, které umožní připojení k internetu i vytvoření počítačové sítě. Jak funguje modem? Modem je zařízení pro převod mezi analogovým a digitálním signálem. Modem je zkratkové slovo z výrazu „modulátor demodulátor“. Modemy se používají především pro přenos digitálních dat pomocí analogové přenosové trasy. Přenosová trasa může být telefonní linka, koaxiální kabel, radiový přenos apod.

A další otázka, jak vybrat modem?

Rychlost připojení

V rozmezí této vzdálenosti můžete vybírat VDSL modemy, jestliže se nacházíte ve větší vzdálenosti, jsou doporučovány spíše ADSL modemy. Průměrná rychlost připojení u ADSL modemů je cca 5 Mbit/s. Průměrná rychlost VDSL modemu je cca15 Mbit/s. Poskytovatelé většinou nabízí rychlost od 20 – 40 Mbit/s.
Podle toho, co je o2 smart box? 1O2 Smart Box

Elegantní O2 Smart Box spojuje nejvýkonnější modem na trhu a Wi-Fi router. Zároveň je to srdce chytré domácnosti. Záleží jen na vás, jestli budete O2 Smart Box využívat jako supervýkonný modem nebo k němu připojíte zabezpečení domácnosti, požární hlásiče a chytré zásuvky.

Jaký WiFi modem?

PořadíNázevOrientační cena
1.ZTE H267A4 100 Kč
2.O2 Smart Box 2 1931785 900 Kč
3.HUAWEI B2368-A015 600 Kč
4.ZTE H168N2 800 Kč
Jak si koupit WiFi? Před výběrem routeru je nutné vědět, jaký typ připojení doma máte, nebo budete mít. Také je důležité vědět, jak velkou plochu chcete pokrýt signálem a zda budete používat router jen na připojení k internetu, nebo chcete i sdílet data po domácí síti, hrát hry, streamovat videa ze zabezpečovacích kamer a podobně.

Jak zjistit pásmo WiFi?

WiFi Analyzer

V počítači i v mobilu. WiFi Analyzer vám pomůže zjistit, která pásma jsou ve vašem okolí nejvíce zabraná. Většina dnešních routerů si ta volnější umí vybrat sama, často se ale hodí je vybrat ručně a přiřadit nastálo. Aplikace vám poskytne informace o všech sítích v dosahu a doporučí ideální nastavení.

By Carmella

Co je to směrovač router? :: Jak Internet funguje?
Užitečné odkazy