Domovská stránka > J > Jak Se Dělají Kapitálky Ve Wordu?

Jak se dělají kapitálky ve Wordu?

Pokud chcete u textu použít kapitálky, vyberte text a potom na kartě Domů ve skupině Písmo klikněte na šipku v pravém dolním rohu. V dialogovém okně Písmo v části Styl zaškrtněte políčko Kapitálky.

Přečtěte si více

Co to znamená když je v aplikaci Word napsaný odstavec tzv kapitálkami?

Dejte pozor na to, že tato klávesová zkratka přepíná tři stavy: první písmeno věty či slova velké (verzálky), ostatní malé (minusky) všechna písmena velká (verzálky) všechna písmena malá (kapitálky) Co jsou minusky? Minuskule (malá písmena, minusky) jsou forma písmen (v latince a, b, c, …), jejich opakem jsou velká písmena (majuskule: A, B, C, …).

Jak se na klávesnici píše dlouhé Ó?

À - je to pravý ALT+7 a napsat písmenko. Jak napsat na klávesnici velké ž? když chci napsat třeba velké Ž zmáčknu shift+háček a písmeno z. Oběví se ale toto ˇˇZ u dlouhého í toto ´´I prostě dva háčky před písmenem nebo dvě čárky před písmenem.

Jak zapnout diakritiku na klávesnici?

Zadávání znaků s diakritikou pomocí klávesy Alt

  1. Přidejte klávesnici jazyka, který diakritická znaménka podporuje, a v aplikaci pak na klávesnici pro tento jazyk přepněte.
  2. Přejděte do Nastavení > Obecné > Klávesnice > Hardwarová klávesnice a vyberte alternativní rozložení kláves s podporou diakritiky.
Lidé se také ptají, kde se píšou velká písmena? S velkým písmenem píšeme: názvy států: Francie, Rakousko, Maďarsko, Lotyšsko, Lucembursko, Severní Karolína, Jižní Korea, Saúdská Arábie. názvy světadílů: Evropa, Jižní Amerika, Severní Amerika, Asie, Austrálie. názvy oblastí: Podyjí, Podkrkonoší, Orlickoústecko, Českobudějovicko, Šluknovsko, Pošumaví.

Jak se píšou národnosti?

názvy příslušníků států, národů nebo národností píšeme vždy s velkým počátečním písmenem. Správně je proto Češi, Čech, Češka. Do stejné kategorie patří např. Pražan, Brňan, Francouz, Moravan, Slovan, Eskymák. Jak zmenit velikost písma? Změna velikosti písma

  1. Spusťte v zařízení aplikaci Nastavení .
  2. Klepněte na Displej.
  3. Klepněte na Rozšířená nastavení .
  4. Klepněte na Velikost písma.
  5. Pomocí posuvníku vyberte velikost písma.

Tak jak se volí velikost písma?

Písmo volíme ve velikosti vyhovující cílové skupině čtenářů. U mladších čtenářů (8–11 let), seniorů či osob s vadami zraku tak použijeme písmo větších velikostí (např. 12–14 b pro tištěná média), zatímco pro běžného „zdravě vidícího“ čtenáře můžeme použít standardní velikost (8–11 b).

By Olwena

Jak udělat z malého písma velké? :: Jak přepnout telefon do angličtiny?
Užitečné odkazy