Domovská stránka > K > Kde Se Nacházelo Město Trója?

Kde se nacházelo město Trója?

Trója (anglicky Troy, chetitsky Truwisa, řecky Τροία, Τρῳάς, Τροίη, Ίλιον, latinsky Trōia nebo Īlium, turecky Truva nebo Troia) bylo jednak skutečné, jednak bájné město na území dnešního Turecka v západní Malé Asii. Přesné umístění je na západním pobřeží v kraji zvaném Troas, pahorek Hisarlik.

Přečtěte si více

Kdo nechal postavit trojského koně?

Tehdy navrhl Odysseus, aby se pokusili Tróju dobýt lstí. Navrhl postavit velkého dřevěného koně, v němž se ukryjí vybraní bojovníci. Tohoto koně potom dostat za nedobytné hradby města. Je třeba říci, že za autora nápadu bývá považován také věštec Kalchás či věštec Prylis (jemu tu myšlenku vnukla sama Athéna). Podle toho, jak se zbavit trojského koně? Neexistuje žádný lepší způsob, jak odhalit, odstranit nebo a předcházet nákaze Trojským koněm, než je použití antiviru s funkcí antitrojan. Nejlepším antivirem s integrovanou ochranou proti útoku trojským koněm je Avast.

Kdo daroval trojského koně?

Řekové se do války vypravili poté, co syn trójského krále Paris unesl Helenu, manželku spartského krále Meneláa. Nejslavnějším řeckým bojovníkem byl Achilles, vůdcem Trójanů Hektór. Řekové nakonec zvítězili pomocí lsti, kdy obyvatelům Tróje darovali dřevěného koně (trójský kůň neboli danajský dar). Kdy byla zničena Trója? V roce 400 př. n.l. Trója padla do rukou Turků, kteří ji nakonec zničili. Zbývající lidská sídla na místě, kde dříve existovalo velké město, zmizela v 6. století našeho letopočtu.

Jak byla objevena Trója?

Před 150 lety začal německý podnikatel Heinrich Schliemann s vykopávkami na místě, kde podle něj stála starověká Trója. Přes výsměch okolí se mu podařilo objevit základy rovnou několika měst. Kdo zabil Achillea? Achilles je syn bohyně Thetis a krále Pélea a vychován byl kentaurem Cheirónem. Zabil nejudatnějšího obhájce Tróji Hektóra, a tím pomstil smrt svého milence Patrokla. Sám však zemřel brzy poté zásahem Paridova šípu do své paty, která byla jeho jediným zranitelným místem.

A další otázka, co to byl trojský kůň?

Trojský kůň je uživateli skrytá část programu nebo aplikace s funkcí, se kterou vlastník počítače nesouhlasí (typicky je to činnost škodlivá). Název Trojský kůň pochází z antického příběhu o dobytí Tróje. Jak se bohové chovali? Tito bohové se chovali stejně jako lidé, zamilovávali se, hádali se mezi sebou a lhali. Řekové pořádali k uctívání bohů slavnosti a dávali si pozor, aby bohy proti sobě nepoštvali. Řekové pokládali k sochám svých bohů dary, aby jim bohové pomáhali, např. nemocní prosili o uzdravení Asklépia, boha lékařství a hojení.

Jak odstranit trojského koně z mobilu?

Mnohé trojské koně využívají k průniku do zařízení oběti zranitelnosti systému. Pro eliminaci těchto zranitelností doporučujeme pravidelně aktualizovat jak váš operační systém, tak veškeré používané aplikace.

By Torruella

Jak odstranit trojského koně z notebooku? :: Kdo byl Schliemann?
Užitečné odkazy