Domovská stránka > K > Kde Najít Snímky Obrazovky?

Kde najít Snímky obrazovky?

Pořízení snímku obrazovky

  1. Přejděte na obrazovku, kterou chcete zachytit.
  2. V závislosti na telefonu: Stiskněte současně vypínač a tlačítko snížení hlasitosti.
  3. V levém dolním rohu se nachází náhled snímku obrazovky. Na některých telefonech najdete ikonu snímku obrazovky.

Přečtěte si více

Co znamená na klávesnici Prtsc?

Print Screen je název klávesy a zároveň i její funkce, která zjednodušeně řečeno vyfotí aktuálně zobrazený obsah na obrazovce počítače. Podle toho, jak pořídit snímek obrazovky? Jak udělat printscreen na telefonu s Androidem? Nepřeberné množství telefonů se systémem Android má přece jen něco společného. A tím je schopnost pořizovat snímek obrazovky pomocí osvědčeného dvojhmatu. Stačí totiž stisknout tlačítko pro snížení hlasitosti a zamykací tlačítko.

Kam se ukládá Print Screen Win 10?

Windows 10 umí pomocí kláves [Windows]+[Prt Sc] vytvořit screenshot celé obrazovky. Po stisknutí této klávesové zkratky obrazovka krátce problikne a snímek obrazovky potom najdete ve složce »Obrázky\Snímky obrazovky«. Nevýhodou tohoto způsobu je, že se vždy zachytí pouze celá plocha obrazovky. Kam se ukládá výstřižek? výstřižekVýstřižkyvýstřižek

Zachycení výstřižku nabídky

  • Po otevření nástroje Výstřižky otevřete nabídku, kterou chcete zachytit.
  • Stiskněte kombinaci kláves CTRL + PRTSCN.

Také, co je to screenshot?

Screenshot znamená v překladu něco jako snímek obrazovky. Umožňuje vytvořit obrázek monitoru počítače, který si můžeme uložit a dále s ním pracovat jako s běžnými obrázky ve formátech JPG, PNG, BMP a další. Screenshot můžeme vytvořit několika způsoby, avšak nejpoužívanější je klávesa Print Screen. Jak udělat výřez z obrazovky? Používání nástroje Výstřižky, když máte myš a klávesnici:

  1. Stiskněte klávesu s logem Windows + Shift + S. Zatímco budete vybírat oblast výstřižku, plocha ztmavne.
  2. Obdélníkový režim je vybraný ve výchozím nastavení.
  3. Snímek obrazovky se automaticky zkopíruje do schránky.

Jak se dělá screen na počítači?

V závislosti na hardwaru můžete použít klávesu s logem Windows + PRTSCN jako klávesovou zkratku pro pořízení screenshotu obrazovky. Pokud vaše zařízení tlačítko nebo klávesu PRTSCN nemá, můžete pomocí kombinace kláves FN + klávesa s logem Windows + MEZERNÍK pořídit screenshot, který pak můžete „vytisknout”. Jak sejmout na obrazovce? Málo známý trojhmat: Win + Shift + S

Celkem elegantně řeší přesně to, co většina lidí od snímku obrazovky očekává. Sejmout, oříznout, zkopírovat to schránky. Stačí k tomu stisknout trojhmat: Win + Shift + S. Připomínáme, že funkční klávesy Win a Shift lze přidržet, klávesu S pak pouze stisknout.

Jak udělat snímek obrazovky na mobilu?

Stačí zároveň podržet tlačítko pro zamykání mobilu + hlavní tlačítko (domů). Obrazovka problikne a udělá typický zvuk pro focení, tak poznáte, že se fotka vytvořila. Snímek obrazovky naleznete v galerii, kde s ním můžete dále pracovat.

By Tabor

Jak vypadá SCP? :: Kdy byl v Česku zaveden Internet?
Užitečné odkazy