Domovská stránka > K > Kde Zemřel Achilles?

Kde zemřel Achilles?

To rozlítilo Achilla, který se vrátil do války a zahnal Trójany až k hradbám. Zde v souboji zabil i Héktora. Následně jej však do paty trefil Paris, který byl zbaběle skrytý v křoví. Na tato zranění hrdina zemřel a Řekové se v panice stáhli.

Přečtěte si více

Jak došlo k objevu pokladů krále Priama?

Amatérský německý archeolog budil dojem snílka, který slepě věří Homérovým spisům. Město však nakonec vykopal a učinil i další nálezy. V Tróji Schliemann před 140 lety, 31. května 1873, našel také bájný poklad krále Priama. Podle toho, kdo napsal trojskou válku? Průběh řecké invaze a bojů, které se odehrály na Trojské pláni, podrobně popsal básník Homér v nepřekonatelné epické básni Ilias. Ta je úplně nejstarším zachovaným dílem evropské literatury. Po 10 letech bojů byli vojáci nesmírně vyčerpaní. Zemřel už hrdina Achilleus, i Paris, kvůli kterému válka začala.

Který archeolog provedl první vykopávky v Mykénách?

Schliemann v Mykénách objevil první ze šachtových hrobů na místě, které je dnes známo jako „okruh hrobů A". Při vykopávkách bylo objeveno devatenáct koster obklopených zlatými šperky, zlatem a stříbrem vykládanými zbraněmi, zlatým brněním i zlatými a stříbrnými poháry. Jak byl zabit Achilles? Achilles je syn bohyně Thetis a krále Pélea a vychován byl kentaurem Cheirónem. Zabil nejudatnějšího obhájce Tróji Hektóra, a tím pomstil smrt svého milence Patrokla. Sám však zemřel brzy poté zásahem Paridova šípu do své paty, která byla jeho jediným zranitelným místem.

Pokud jde o to, kdo trefil achilla do paty?

Když Thetis viděla, že synka od války neuchrání, nechala pro něj aspoň ukovat nejskvělejší zbroj u zbrojíře bohů, Hefaista. Devět let Achilles udatně bojoval v čele achajského vojska. Až ho Paris, syn trojského krále a původce celé té dlouhé, nesmyslné války, zbaběle schovaný v křoví, trefil šípem do paty. Když to vezmeme v úvahu, jak se skloňuje achilles?

Substantivumsingulárplurál
akuzativAchilla
vokativAchille
lokálAchillovi / Achillu
instrumentálAchillem
3 další řádky

Kdo to byl Chammurapi?

Chammurapi (též Chammurabi) byl šestý král starobabylonské říše ze Sumu-abumovy I. amoritské dynastie, který vládl v letech 1792–1750 př. n. l. Proslul především jako zákonodárce – vydal tzv. Chammurapiho zákoník. Podle toho, kdo ovládl babylonskou říši? Novobabylónská říše (v Bibli také Chaldejská nebo Kaldejská) byl státní útvar s centrem v městě Babylónu, založený roku 626 př. n. l., kdy se generál Nabopolassar zmocnil babylonského trůnu, a zaniklý v roce 539 př. n. l., kdy město dobyl perský achaimenovský král Kýros II. Veliký (Kuruš, 559–530).

Co znamená Babylon?

Původním významem slova Babylon (Babylón) bylo pojmenování historického sídla citovaného v bibli: Babylón – starověké město, hlavní město jižní Mezopotámie.

By Strickman

Čím se živí koši? :: Jak zanikla Trója?
Užitečné odkazy