Domovská stránka > m > Čím Se Živí Koši?

Čím se živí koši?

Kos tahající žížalu z půdy je poměrně časté představení v parcích našich měst. Přes léto jde totiž společně s hmyzem a plži o jeho základní stravu. Nepohrdne však ani různými bobulemi či ovocem. Rostlinnou stravou se živí také přes zimu a doplňuje ji navíc o různé nalezené zbytky.

Přečtěte si více

Kam se vydat na kosu?

Nejznámější pláží je Paradise Beach, navštivte také Thermes Beach s termálními prameny, Lambi Beach s průzračně čistou vodou a cyklostezkou vedoucí až do hlavního města. Pokud dáváte přednost klidnějším místům, vyrazte na Kohilari Beach. Můžete se také zeptat, kam odlétají koši? Kos černý je částečně tažný pták, na zimu odlétají lesní kosi a jen část kosů městských. Ptáci z Čech a severní Moravy zimují u Atlantiku, jihomoravští kosi pak létají do Středomoří.

Kdy mají koši mlade?

V druhé polovině března kosice snáší 4-7 vajíček, která jsou poměrně velká a poseta rezavými skvrnkami. Samice snáší potom ještě v květnu. Po 14 dnech se rodí mláďata, která jsou krmena hlavně hmyzem. Čím krmit koši mláďata? 14 – 16 dní krmí rodiče svá mláďata na hnízdě, další dva až tři týdny mimo hnízdo. Potravou přes léto jsou hlavně různí bezobratlí – žížaly, hmyz a podobně, na konci léta v potravě převládají bobule a jiné plody.

Může se také zeptat, co zobe kos?

Potravou kosů jsou v zimě zejména sušené plody bobulovin (jeřabiny, šípky), rozinky, jablka, ořechy a nepohrdnou ani ovesnými vločkami, které můžete sypat suché nebo je lehce namočit v tuku (např. ve vepřovém sádle). Co videt v Kosu? Plaka. Západně od letiště směrem na Kefalos najdete zelenou oázu zvanou Plaka Forest. Mezi místními je toto místo populární pro konání rodinných pikniků, vysoké borovice poskytují příjemný chládek i v letních měsících. Pro turisty je to místo, kde můžete vidět desítky volně žijících pávů.

Pokud jde o to, kdy odlétají koši?

Kos černý je částečně tažný pták, na zimu odlétají lesní kosi a jen část kosů městských. Ptáci z Čech a severní Moravy zimují u Atlantiku, jihomoravští kosi pak létají do Středomoří. Ze zimovišť se vrací na přelomu března a dubna a odlétá v listopadu. Kde má hnízdo kos? Hnízdo bývá umístěno v rozsoše stromu či keře nevysoko nad zemí. Často ale také ve výklencích zdí, na římsách budov, verandách a balkonech. Hnízdní teritorium obsazuje jediný pár. Kosi na svém území nestrpí cizí kosí vetřelce a nekompromisně je zahánějí.

Může se také zeptat, kde žije strakapoud?

Strakapoud velký je široce rozšířený šplhavec. Jeho areál rozšíření pokrývá celou Evropu s výjimkou Islandu, severu Skandinávského poloostrova a Irska. Početně zasahuje také na asijský kontinent, kde obývá široký pruh v rozmezí od její západní části až po Čínu a Japonsko, izolovaně obývá i severozápad Afriky.

By Yeaton Ellerbrock

Kdy zpiva koš? :: Kde zemřel Achilles?
Užitečné odkazy