Domovská stránka > K > Kam Zadat Ssid?

Kam zadat SSID?

Vytvořte si vlastní bezdrátovou síť

Administrační rozhraní každého routeru je trochu jiné, základní parametry ale budou shodné. Zadejte SSID (libovolný název vaší Wi-Fi sítě) a způsob zabezpečení zvolte WPA-PSK nebo WPA2-PSK (bývá schován v menu pod zabezpečení nebo wireless security).

Přečtěte si více

Pokud jde o to, jak vybrat ssid?

Jak vybrat SSID sítě Wi-Fi?

  1. Nikdy neuvádějte osobní údaje, jako je vaše skutečné jméno, adresa, datum narození atd.
  2. Zaměřte se na jedinečné, ale nezapomenutelné.
  3. Nikdy nevytvářejte SSID související se síťovým heslem.
  4. Vyvarujte se provokativních SSID, díky nimž by se vaše síť mohla stát hlavním cílem hackerů.
Jak zviditelnit SSID? Chcete se podívat kdo ve vašem okolí schovává SSID? Je to jednoduché, stačí si pořídit některé z nástrojů pro zkoumání paketů ve WiFi sítích – inSSIDer, NetSurveyor, WirelessNetView, WinHotSpot, NetStumbler, Kismet, WiGLE WiFi Wardriving (Android), WireShark (a řadu dalších).

Jak se připojit k WiFi 5 GHz?

Po kliknutí na ikonu 2.4G v levém horním rohu dojde k přepnutí na 5GHz pásmo, kde by se měla zobrazit daná 5GHz síť. Pokud telefon 5GHz sítě nepodporuje, daná síť se zkrátka nezobrazí. A žádné další v tomto frekvenčním pásmu. Co znamená varovani o soukromi? Otevřete Nastavení a klepněte na Wi-Fi. Klepněte na informační tlačítko vedle názvu sítě. Klepnutím zapněte nebo vypněte volbu Soukromá adresa. Pokud se vaše zařízení připojilo k síti bez použití soukromé adresy, upozornění na ochranu soukromí vysvětluje proč.

Podle toho, jak se připojit k wi-fi?

Jak zapojit router ?

  1. router umístíme na požadované místo ( ideálně mezi místnosti kde chcete mít nejlepší pokrytí ) a zapojíme jej do zásuvky na 230 V.
  2. přívodní ETHERNET / UTP kabel zapojíme do portu WAN (internet) do routeru, ten bývá jako jediný barevně odlišený
Jak správně nastavit Wi-Fi? Je třeba dodržovat několik zásad:
  1. Router musí být vždy jen jeden.
  2. Všechny WiFi Access Pointy musí být ve stejné LAN.
  3. U kombinovaných zařízení (WiFi Router), použitých pro rozšíření WiFi pokrytí, musí být všechny funkce routeru (hlavně DHCP server) deaktivovány.

Lidé se také ptají, jak se připojit k routeru?

Jak se přihlásit na wifi router? Údaje nutné pro přihlášení do administrace získáte na spodní straně WiFi routeru. Pro přístup k nastavení se nejčastěji používá adresa 192.168.1.1, kterou stačí zadat do webového prohlížeče. Někteří výrobci ale používají i slovní spojení (například router.asus.com). Také, jak si vybrat wifi router? Před výběrem routeru je nutné vědět, jaký typ připojení doma máte, nebo budete mít. Také je důležité vědět, jak velkou plochu chcete pokrýt signálem a zda budete používat router jen na připojení k internetu, nebo chcete i sdílet data po domácí síti, hrát hry, streamovat videa ze zabezpečovacích kamer a podobně.

Může se také zeptat, jaký způsob zabezpečení wifi sítě se považuje za nejsilnější?

WPA2 a WPA3 ještě bezpečnější a komplexnější

Pro zvýšení bezpečnosti byly podnikány další kroky, takže nakonec došlo v roce 2004 k nahrazení původního WPA protokolem o standardu WPA2, který zavedl povinné prvky IEEE 802.11i.

By Eustace Raffaele

Jak ziskat svoji IP adresu? :: Kde najdu QR kód Google?
Užitečné odkazy