Domovská stránka > C > Co Je To Reproduktor?

Co je to reproduktor?

Reproduktory jsou elektro-akustické měniče, tj. zařízení (elektrické stroje), které přeměňují elektrickou energii na mechanickou energii ve formě zvuku. Obvykle se skládají z membrány, z pohonné části, do které je přiváděn vstupní signál a dalších dílů. Zvláštním případem malých reproduktorů jsou sluchátka.

Přečtěte si více

Můžete se také zeptat, jak pripojit reproduktor?

Stiskněte a podržte tlačítko Párování: Některé reproduktory Bluetooth mají vyhrazené tlačítko, které uvede zařízení do režimu párování. Najděte na svém zařízení tlačítko se symbolem Bluetooth vedle něj, poté jej stiskněte a podržte, dokud reproduktor nevydá zvuk nebo dokud jeho indikátor rychle nebliká. Jak vypnout reproduktory? V Windows klikněte na ikonu zvuku (vypadá jako reproduktor) v oznamovací oblasti Windows na hlavním panelu. V malém okně, které se zobrazí, zaškrtněte políčko Ztlumit nebo kliknutím na ikonu zvuku pod nebo vedle hlasitosti ztlumte zvuk. Chcete-li jej zrušit později, použijte stejný postup.

Jak zapojit zvuk na PC?

Klikněte pravým tlačítkem myši na Start a poté na volbu Správce zařízení. Zde vidíte veškerý hardware, který máte v pc. U záložky Řadiče zvuku, videa a her by to mělo vypadat podobně jako na obrázku. Pokud by u některé volby byl vykřičník, je nutné přeinstalovat, nebo rovnou nainstalovat nové ovladače zvukové karty. Může se také zeptat, jak zapojit audio do pc? Zvuk do počítače přes USB

V takovém případě je nutné využít malé zařízení do USB konektoru, do kterého se následně připojí sluchátkový kabel a kabel k mikrofonu, oba zakončené 3,5mm konektorem. Méně praktickou variantou je externí zvuková karta, která nabídne širší možnosti připojení.

Co je širokopásmový reproduktor?

Širokopásmové reproduktory zadní stranou aktivované

Toto bývá hodnoceno lépe než průměrné standardní HiFi (tím mám na mysli kategorii přibližně do 200tis. Kč) . Reproduktory mají silný magnet a lehkou membránu, můžou tedy, prostřednictvím hornu, lehce ovládat veliké sloupce vzduchu a tím zajistit rychlý dynamický bas.
Jak funguje reproduktor fyzika? Elektromagnetický systém reproduktoru je založen na principu silového působení na kmitací cívku umístěnou v silném magnetickém poli. Síla je dále přenášena na membránu, způsobuje její pohyb a tím i pohyb okolního vzduchu. Membrána je buď ve tvaru komolého kužele nebo kulového vrchlíku (kaloty).

Kdy vznikly reproduktory?

Historie moderní reproduktoru se datuje do raného díla Ernsta Siemens v roce 1874, kdy vytvořil elektrodynamický měnič s kruhovou cívkou. Brzy, Alexander Graham Bell používá podobné zařízení pro zvukový přenos v prvním telefonu. A další otázka, jak spojit repraky? Výstup ze zvukové karty je potřeba připojit do linkového vstupu zesilovače, který má na výstupu připojené reprobedny. Výstup ze zvukové karty není výkonový, má výstupní impedanci řádově v desítkách Ω, takže reproduktory pro něj představují zkrat.

A další otázka, jak připojit tv s reproduktory?

Na trhu jsou reproduktory, především sounbary, které lze připojit přes optický výstup digitálního zvuku, tedy DIGITAL AUDIO OUTPUT. Nicméně většina většína reproduktorů se připojuje pomocí standardu CINCH, tedy kulatého konektoru – červeného a bílého výstupu pro levý (L) a pravý (R) zvukový kanál.

By Gudrun

Jak správně umístit reproduktory? :: Jak zmenit uloziste iTunes?
Užitečné odkazy