Domovská stránka > J > Jak Vypadá Klávesa Shift?

Jak vypadá klávesa Shift?

Kde najdu klávesu Shift

Toto je asi jediná klávesa, která nemá popis jako ty ostatní (Ctrl, Alt, Delete..) ale je označena pouze šipkou, která míří nahoru. Tyto klávesy jsou dvě, ve druhém řádku odspoda na klávesnici vlevo (nad Ctrl a pod klávesou Caps Lock) a vpravo pod klávesou Enter.

Přečtěte si více

Jak dát na PC?



PC

ZktratkaVysvětlení/použití
Ctrl + avybrat vše (All)
Ctrl + ckopírovat (Copy)
Ctrl + vvložit (Paste)
Ctrl + xvyjmout
Jak psát na notebooků? Mnoho znaků jde přitom napsat několika způsoby. Tři základní přístupy jsou psaní pomocí kombinace Alt + Ctrl + “nějaká klávesa“, Shift + “nějaká klávesa“ a Alt + “nějaké číslo“. Poslední jmenovaný způsob se nazývá ASCII, což je prapůvodní znakový kód, který má své uplatnění především u klávesnic s numerickou částí.

Jak zapnout F3?

podporují také stisknutí jediné klávesy – F3. Tato možnost je tedy zase o něco jednodušší, tedy rychlejší, efektivnější. Klávesu F3 pro vyhledávání podporují také nápovědy programů (vyvolávají se standardně přes F1), pro změnu ji nelze použít v nových verzích kancelářských balíků MS Office, zde je třeba zadat CTRL+F. Jak se píše na klávesnici zavináč? Znak @ má v ASCII tabulce i kódování Unicode kód 64 (U+0040). Na české počítačové klávesnici jej lze obvykle vyprodukovat kombinací AltGr+V nebo AltGr+ě. V operačním systému Microsoft Windows lze znak zapsat také podržením levého Altu a postupným mačkáním číslic 6 a 4 nebo kombinací kláves Ctrl+Alt+V.

Co to je Shift Lock?

Nastavení funkce Shift Lock (přeřaďovače) můžete provést tak, že budete moci zadávat velká písmena, aniž byste museli přidržovat tlačítko Shift stisknuté, nebo tak, že pro zadání velkého písmena budete muset tlačítko Shift stisknout. Stiskněte . Jak na znaky na klávesnici? Seznam znaků na klávesnici

  1. @ zavináč pravý ALT + V.
  2. # mřížka (hash) pravý ALT + X.
  3. & ampersand pravý ALT + C.
  4. ~ vlnovka (tilda) pravý ALT + 1 (vlevo nahoře)
  5. § paragraf vlastní tl. ( vedle písmena L)
  6. $ dolar pravý ALT + Ů
  7. * hvězdička samostatné tl. (numerická kl.)
  8. © copyright levý ALT + 0169.

Jak psát symboly na klávesnici?

Pro běžně používané znaky se obvykle užívá kombinace klávesy Shift a stisku příslušné dodatečné klávesy (jako zmiňovaná dvojtečka, nebo otazník). Pro méně běžné znaky pak bývá určena kombinace Pravý Alt (někde také „Alt Gr“) + klávesa (složené závorky, zavináč, znak dolaru atd.). Jak se píše na klávesnici n? ď, ť, ň,), je třeba postupovat takto:

  1. Přidržíme klávesu Shift.
  2. Krátce stiskneme klávesu s háčkem ˇ (na pravé straně klávesnice s českými znaky). Háček je v paměti počítače, na obrazovce se ještě neukáže.
  3. Pustíme klávesu Shift.
  4. Stiskneme klávesu s písmenkem, nad kterým chceme mít háček, například stiskem klávesy n.

Jak se dělá zavináč na notebooku?

zavináč píšenotebooku

První z nich je pravý ALT+V:

  1. Najeďte kurzorem myši do místa, kam chcete zavináč napsat.
  2. Podržte pravý ALT (někdy také ALT Gr) a stiskněte klávesu V.
  3. Objeví se symbol @.

By Elayne Gwaltney

Jak přepnout klávesnici na notebooku? :: Co je tlačítko Option?
Užitečné odkazy