Domovská stránka > K > Kam Se Ukládá Print Screen Windows 10?

Kam se ukládá Print Screen Windows 10?

Víte, že Windows 10 umí screenshoty ukládat přímo do složky? Ale není to moc dotažené do konce. Stačí použít Win + Print Screen a screenshot se objeví ve složce Pictures/Screenshots neboli Obrázky/Snímky obrazovky. Samotné Print Screen stále ukládá do Schránky (clipboardu).

Přečtěte si více

Také, kde je uložen print screen?

Screenshot celé obrazovky

Stačí na klávesnici najít tlačítko PrintScrn. Často se nachází nad šipkami (v případě klasické klávesnice), nebo někde v pravé horní části klávesnice v případě notebooku.
Jak udělat částečný printscreen? V závislosti na hardwaru můžete použít klávesu s logem Windows + PRTSCN jako klávesovou zkratku pro pořízení screenshotu obrazovky. Pokud vaše zařízení tlačítko nebo klávesu PRTSCN nemá, můžete pomocí kombinace kláves FN + klávesa s logem Windows + MEZERNÍK pořídit screenshot, který pak můžete „vytisknout”.

Jak uložit obrázek z obrazovky?

Zachycení screenshotu a uložení jako obrázek

  1. Stiskněte najednou klávesovou zkratku Shift+cmd+3 pro zachycení snímku celé obrazovky.
  2. Screenshot se zároveň hned uloží na plochu jako PNG obrázek, kde jej najdete a můžete dále sdílet.
Kam se ukladaji výstřižky? Výstřižek se uloží do schránky a uživatel jej může upravit kliknutím na objevivší se notifikaci. Klepnutím na notifikaci zobrazíte pořízený výřez v aplikaci Výstřižek a skica. Tam můžete snímek upravit.

Jak oříznout Print Screen?

Stiskněte kombinaci kláves CTRL + PRTSCN. Celá obrazovka zešedne včetně otevřené nabídky. Vyberte Režimnebo v dřívějších verzích Windows vyberte šipku vedle tlačítka Nový. Vyberte druh odsátí a potom vyberte oblast snímku obrazovky, kterou chcete zachytit. Může se také zeptat, jak na print screen na notebooku? Snadno, stačí stisknout klávesu s výmluvným názvem Printscreen, někdy také označenou zkratkou PrtScr nebo Prt Sc. Pozor, u některých notebooků bude potřeba využít kombinaci kláves v podobě Fn + PrtScr. Poznáte to většinou tak, že je zkratka PrtScr napsána malým písmem.

Pokud jde o to, jak vytisknout to co je na obrazovce?

obrazovky

Zkopírování jenom obrázku aktivního okna

  1. Klikněte na okno, které chcete zkopírovat.
  2. Stiskněte kombinaci kláves ALT+PRINT SCREEN.
  3. Vložte obrázek (CTRL+V) do Office aplikace nebo jiné aplikace.
Kam se ukládá Print Screen Mac? Ve výchozím nastavení se snímky obrazovky ukládají na plochu pod názvem „Snímek obrazovky [datum] v [čas]. png“. V macOS Mojave nebo novějším můžete změnit výchozí umístění ukládaných snímků obrazovky z nabídky Možnosti v aplikaci Snímek obrazovky. Můžete také přetáhnout miniaturu do složky nebo dokumentu.

A další otázka, jak sejmout na obrazovce?

Pořízení snímku obrazovky

Stiskněte současně vypínač a tlačítko snížení hlasitosti. Pokud to nefunguje, podržte na několik sekund vypínač. Poté klepněte na Snímek obrazovky.

By Lenee

Co je to DLL soubor? :: Jak obnovit účet Microsoft?
Užitečné odkazy