Domovská stránka > J > Jak Se Říká Z Cizího?

Jak se říká z cizího?

Xenofobie je projev chování, který spočívá v nedůvěře, odporu a nepřátelství ke všemu cizímu.

Přečtěte si více

Jak se říká tabulce která obsahuje cizí klíč?

Následující tabulka obsahující cizí klíč se nazývá dětská tabulka a tabulka obsahující kandidátní klíč se nazývá odkazovaná nebo nadřazená tabulka. Když to vezmeme v úvahu, jak nastavit cizí klíč? Jednoduše řečeno to znamená, že cizí klíč v jedné tabulce musí odkazovat na existující klíč ve druhé tabulce, popř. musí obsahovat hodnotu NULL . Tabulka, v níž je pravidlo uvedeno, se nazývá podřízená tabulka a tabulka, jejíž jméno je v omezení uvedeno, je nadřízená tabulka.

Pokud jde o to, proč používáme v databázových tabulkách relačních databázi primární klíč?

Primární klíč je nezávislou entitou, která jednoznačně identifikuje určitou instanci relace z databázové tabulky. Žádný primární klíč nesmí obsahovat hodnotu NULL a každá tabulka by měla mít definován právě jeden primární klíč, aby byla dodržena entitní integrita pro danou tabulku. Co je to pranostiky? Pranostika je drobný útvar lidové slovesnosti. Týká se předpovědi pro určité dny či období, zvláště ve vztahu k zemědělství a počasí. Slovo pranostika vychází z řeckého prognósis neboli předpověď a v Česku bylo zmíněno již v roce 1587.

Co je to Frazém?

Frazém neboli frazeologismus je ustálené spojení slovních tvarů slov s vlastním významem. Jedná se například o pranostiku, rčení, pořekadlo, přirovnání či přísloví apod. Frazeologismy většinou výrazně posunují původní význam slov směrem ke zcela jinému smyslu sdělení. Jak se tvori databáze? U většiny databází budete potřebovat více než jednu databázi. Můžete mít třeba tabulku, ve které jsou informace o produktech, další tabulka, která uchovává informace o objednávkách, a další tabulku s informacemi o zákaznících. Každý řádek se správněji nazývá záznama každý sloupec – pole.

Kolik tabulek může mít databáze Access?

AtributMaximum
Počet znaků v názvu pole64
Počet polí v tabulce255
Počet otevřených tabulek2 048 (včetně propojených tabulek a tabulek interně otevřených aplikací Access)
Velikost tabulky2 gigabajty (musí se ale odečíst prostor potřebný pro systémové objekty)
Může se také zeptat, co to je relační databáze? Relační databáze je založena na tabulkách, jejichž řádky obvykle chápeme jako záznamy a eventuálně některé sloupce v nich (tzv. cizí klíče) chápeme tak, že uchovávají informace o relacích mezi jednotlivými záznamy v matematickém slova smyslu. Termín relační databáze definoval Edgar Frank Codd v roce 1970.

Tak jak nastavit primární klíč?

Chcete-li nastavit primární klíč tabulky, otevřete ji v návrhovém zobrazení. Vyberte pole, které chcete použít, a na pásu karet klikněte na položku Primární klíč.

By Shanks

Jak z mobilu udělat grafický tablet? :: Po kolika letech vyměnit mobil?
Užitečné odkazy