Domovská stránka > J > Jak Psát Od Do?

Jak psát od do?

Tábor pro děti od sedmi do šestnácti let. Tábor pro děti ve věku 7–16 let. (Čteme „sedm až šestnáct“.) V tom druhém případě píšeme mezi číslovkami pomlčku.

Přečtěte si více

Jak lze do textu vložit nedělitelnou mezeru?

Na PC se nezlomitelná mezera častokrát píše pomocí kláves Ctrl + Shift + mezera. V případě, že Vám výše uvedený způsob nefunguje, je vždy možné se spolehnout na ASCII kódy, kde se nezlomitelná mezera napíše zmáčknutím klávesy Alt a vyťukání kódu 0160 na numerické klávesnici. Po puštění Altu se pevná mezera napíše. Když to vezmeme v úvahu, jak napsat prázdný znak? Jak jej napsat, to do značné míry závisí na platformě, kterou používáte.

  1. Windows. Ve Windows funguje Alt+8203 nebo Alt+200B.
  2. Linux. Ctrl+Shift+U8203.
  3. Apple OS X.
  4. HTML.
  5. Nebo si můžete neviditelnou mezeru zkopírovat v následujícím textu.

Jak psát web mezera?

Do HTML se zapisuje sekvencí " " (bez uvozovek), což znamená Non Breaking SPace (angl. doslova "ne-zlomitelná mezera"). Mezi dvěma slovy oddělenými pouze nedělitelnou mezerou prohlížeč nesmí zalomit řádek, proto se tomu říká i "tvrdá mezera". Jaký je rozdíl mezi mezerou a nedělitelnou mezerou? Zatímco pevná mezera má pevně danou šířku a neroztahuje se ani při roztahování ostatních mezer na řádku, nezlomitelná mezera je flexibilní a společně s ostatními mezerami na řádku se roztahuje. Faktem ale je, že mnoho textových editorů automaticky interpretuje nezlomitelnou mezeru jako pevnou.

Podle toho, co je to pevna mezera?

Pevná mezera (nebo také tvrdá mezera) je v podstatě klasická mezera, která se od obyčejné liší v tom, že zabraňuje zalomení textu na konci řádku mezi dvěma slovy, písmeny nebo znaky, u kterých zalomení není žádoucí. Také, co jsou to typografická pravidla? Základní, všeobecně známe a povětšinou dodržované pravidlo mluví o zapisování mezer za interpunkční znaménka (čárku, tečku, dvojtečku, otazník, vykřičník, středník, výpustku). Nejčastějším porušením pravidla je vynechání této mezery, případně zápis mezery nejen za, ale i před interpunkční znaménko.

Také, jak se správně píše lomítko?

Stiskneme levý Alt a držíme ho zmáčknutý. Na numerické části klávesnice zadáme číselný kód 47. Pustíme levý Alt a / se okamžitě napíše. Jak se píší letopočty? Letopočty je vhodné psát čtyřmístně, aby nedošlo k záměně (lépe tedy 2012-12-04, nikoli *12-12-04). V administrativních textech se letopočty píšou čtyřmístně vždy –⁠ způsob zápisu letopočtu s odsuvníkem (apostrofem) '98 se již nepoužívá a nepoužívá se ani zápis data s lomítkem 8/5 1945, popř.

Jak psát kvartál?

Hodina je buď hod. (zkratka) nebo h (značka). Označení kvartálu Q se píše rovněž bez tečky (1. Q).

By Amar

Jak stáhnout VLC Player? :: Kdy se píše pomlčka?
Užitečné odkazy