Domovská stránka > J > Jak Odstranit Prach Z Notebooku?

Jak odstranit prach z notebooku?

Klávesnici nejprve zbavte nečistot pomocí štětce a následně použijte stlačený vzduch. Ten foukejte od jednoho rohu ke druhému, abyste si prach zbytečně nešířili do již ošetřených částí. Po vyfoukání stlačeným vzduchem můžete klávesy ještě jednou přemést štětcem.

Přečtěte si více

Jak rychle ochladit mobil?

Použijte větrák nebo klimatizaci, zchladí přehřátý telefon

Jedete-li v autě a máte telefon na palubní desce, kde na něj praží přímé slunce, obětujte jeden ventilační průduch a namiřte ho na mobil. Studený vzduch ho dokáže zchladit o několik stupňů a můžete tím předejít přehřívání telefonu.
Jak se starat o telefon? Nabíjejte pečlivě a šetrně

To ale neznamená, že musíte telefon dobíjet do 100 %. Ideální je dobíjet do hodnoty 90 nebo 80 %, víc ne. Mezi uživateli je také zažitý mýtus, že při koupi nového přístroje je třeba akumulátor tzv. kalibrovat, to znamená několikrát za sebou jej vybít až na nulu a pak jej znovu dobít do 100 %.

Jak zabránit přehřívání telefonu?

baterie zahřívá. Během nabíjení byste neměli mobil příliš používat. Pokud mobil nabíjíte, nejprve ho vyndejte z obalu a mějte ho na podložce, která mu nezpůsobí, že se bude přehřívat ještě více. Vyhněte se polštářům, přikrývkám nebo nějakým povlakům. Když to vezmeme v úvahu, jak ochladit pocitac? www.extremetech.com Optimální konfigurací je nechat počítač nasávat chladný vzduch z přední strany nebo z boku a vyfukovat ho větrákem v horní zadní části. Pokud není okolní teplota vysoká, na výfuk stačí spodní větrák zdroje, ale v těchto vedrech se hodí mít další aktivní odvětrávání ve vrchní části skříně.

Může se také zeptat, jak se správně pečovat o svůj notebook?

K pravidelné péči o notebook patří i vnější očista. V tomto ohledu je sice nejlepší prevence, to znamená nejíst a nepít u notebooku, aby se pod klávesy nedostaly drobky nebo tekutina, ale kdo z nás tak opravdu činí? Na vyčištění upatlané klávesnice nikdy nepoužívejte vodu a papírový ubrousek! Jak vybrat chladicí podložku pod notebook? Ujistěte se, kde/zda má notebook průduchy – aktivní chladicí podložka by měla být umístěna v místě vdechu notebooku. Pokud notebook aktivním chlazením nedisponuje, postačí podložka pasivní. Ověřte možnosti připojení aktivního chladiče – aktivní chlazení vyžaduje většinou jeden volný konektor typu USB-A (nikoliv USB-C).

Také, jak přehřát počítač?

Házejte svým notebookem, bouchejte s ním, pokládejte na něj těžké nebo horké věci. Během několika týdnů začnou jednotlivá spojení plastových dílů povrzávat a budete tak moci odstartovat první fázi svého boje za nový počítač. Jak profouknout notebook? Pokud máte obavy, že byste rozebrat notebook nezvládli nebo si jej při tom poškodili (Jak rozebrat notebook), tak můžete alespoň profouknout chladič a prostor u ventilátoru stlačeným vzduchem. Například: CLEAN IT stlačený vzduch 400ml. Použijete tedy sprej se stlačeným vzduchem.

Co dělat když se polije notebook?

Jakmile zjistíte, že se vám do počítače dostala voda nebo jiná tekutina, nejdůležitější je ho okamžitě vypnout a odpojit od zdroje energie. Nejrychleji ho vypnete podržením vypínacího tlačítka na zhruba pět vteřin. Z notebooku poté odpojte zdroj a vyjměte akumulátor.

By Zoha Edgar

Jak lépe chladit notebook? :: Proč se iPhone zahřívá?
Užitečné odkazy