Co mám dělat když dostávám hodně nevyžádané pošty?
Nejednodušším řešením pro blokaci doručování zpráv z konkrétních e-mailových adres je funkce Blokované adresy. Naleznete ji v e-mailové schráne v části Nastavení > Spam. Do seznamu blokovaných kontaktů se přidá každý odesílatel, jehož zprávu přesunete do složky Spam (ať už přes Označit jako spam nebo funkcí Přesunout).
Co dělat s nevyžádanou poštou?
Jak správně postupovat:
- Vymažte, a to bez jejich otevírání, všechny podezřelé e-mailové hlavičky a/nebo e-mailové adresy, které často pocházejí od osob nebo organizací, jež neznáte.
- Otevíráte-li soubory přiložené k elektronické poště, buďte opatrní.
- Instalujte na svém počítači kvalitní antivirový program a tzv.
- Na počítači otevřete Gmail.
- Otevřete zprávu.
- Vpravo nahoře klikněte na ikonu možností .
- Klikněte na Zablokovat odesílatele [odesílatel].
- Pokud někoho zablokujete omylem, můžete ho stejnou cestou znovu odblokovat.
Jak zrusit spam?
Odstranění zprávy o spamu
- Spusťte na telefonu nebo tabletu Android aplikaci Zprávy .
- Klepněte na ikonu možností Spam a zablokované konverzace na ikonu možností Blokované kontakty.
- Vyhledejte kontakt v seznamu a klepněte na ikonu křížku. Odblokovat. Jinak klepněte na šipku zpět .
Podle toho, jak se bránit proti nevyžádané poště?
Proto platí, že pokud neznáte odesílatele, případně má zpráva charakter nevyžádané pošty, v žádném případě neklepejte na žádné odkazy a neotevírejte neznámé přílohy. Pokud se domníváte, že jste takovouto zprávu obdrželi, kontaktujte nejlépe vašeho administrátora sítě, který již rozhodne o dalším postupu. Jak zabránit odesílání spamu? Správným nastavením firewallu zamezíte odesílání spamu z počítače. Stačí ve firewallu vytvořit pravidlo, které bude upravovat SMTP komunikaci, tedy odesílání emailů.
Také, jak se bránit proti spamu?
Jak se bránit před nástrahami spamu?
- Při registraci k jakékoli online službě se ujistěte, že jste odškrtli předvolené nastavení.
- Klikáním na odkazy ve zprávách nebo odpovídáním na tyto zprávy pouze potvrzujete platnost vaší emailové adresy.
- Pravidelně ve vaší emailové schránce označujte nevyžádané zprávy jako spam.
Nahlášení phishingového e-mailu
- Na počítači otevřete Gmail.
- Otevřete zprávu.
- Vedle tlačítka Odpovědět klikněte na ikonu možností .
- Klikněte na Oznámit phishing.
Jak zablokovat na seznamu emailovou adresu?
Postupovat můžete následovně:
- Otevřete si e-mailovou zprávu a klikněte myši na e-mailovou adresu v poli "Od" v hlavičce zprávy.
- Zobrazí se okénko s nabídkou dalších akcí.
- Zvolte možnost "Blokovaná (spam) adresa".
- Zvolením možnosti "Blokovaná (spam) adresa" dojde ke stejné akci, jako je popsáno výše.
Similar articles
- Co delat kdyz se hodně Potim?
- Co mám dělat když mám zablokovanou SIM kartu?
- Co mám dělat když mám zavirovaný počítač?
- Co mám dělat když mám černou obrazovku na počítači?
- Jak zjistit server prichozi pošty?
- Jak zjistit číslo podací pošty?
- Jak poznáme že jde o adresu elektronické pošty?
- Co chodi z pošty 60010?
- Co mám dělat když se nudí?